Nyheter

Schneiders nya energilösningar på Elmässan Stockholm 18–19 oktober

Schneider Electric kommer att vara en av utställarna på Elmässan Stockholm som äger rum den 18–19 oktober 2023. Mässan är en viktig mötesplats för branschexperter och innovatörer inom elbranschen. Schneider Electric kommer finnas i monter D:14 med det senaste ur produktportföljen som inkluderar innovativa helhetslösningar för energieffektivitet och smarta hem samt andra produktnyheter för såväl hemmet som större fastigheter.

Schneider Electrics deltagande på mässan kommer att presentera en imponerande samling produkter och lösningar som representerar företagets engagemang för att möta de växande behoven inom energihantering och automation.

Några av höjdpunkterna inom smarta hem-systemet Wiser inkluderar:

Wiser Energicenter som är ett av bidragen i tävlingen Bästa Elnyhet under mässan och förser hemägaren med detaljerad översikt av elanvändningen samt energirådgivning med hjälp av Artificiell Intelligens. Energicentret erbjuder även integrerad timprisstyrning med Nord Pool.

Exxact och Renova uppkopplade golvvärmetermostater som hanteras via Wiser by SE-appen som breddar Wiser-sortimentet inom värmestyrning.

Brandvarnare 230V: Brandvarnaren är uppkopplad via Wiser by SE-appen och möjliggör för användaren att få push notiser vid brand eller rökutveckling.

EVlink Home Smart: En hemmaladdare som möjliggör styrning på distans då den är kompatibel med Wiser by SE-appen

Wiser KNX hybrid: En integrerad lösning som möjliggör sammankoppling mellan systemen Wiser och KNX. Lanseras snart och kan testas på plats.

Andra nyheter som presenteras i montern är:

Infällda downlights: Vår lysande nyhet. Funktionstestade för optimal dimring med alla Schneider Electrics LED-dimrar och kan användas både inom- och utomhus.

EVlink Pro DC: En pålitlig och supersnabb laddningsstation för elfordon.

CYB-AD-adapter: Ett samarbete med Wago som möjliggör en installation av en stabil kanal med färre kopplingsmoment och därmed mer effektiv.

Thorsman installationskanal TEKDen populära installationskanalen finns nu i även i svart.

Exxact 2-vägsuttag: Vägguttag med 2x250V 16A för två olika faser.

USB 45W i Exxact och Renova: Nya generationens USB-uttag som har Power Delivery-teknik där effekten anpassas efter enheten som laddas.

Acti9 Change-Over: Det blir mer och mer vanligt att man vill säkra driften även i mindre anläggningar i händelse av driftavbrott. Acti9 matningsomkopplare är den perfekta lösningen för att manuellt växla mellan olika strömkällor, t ex generatordrift och elnät. Lanseras 2024.

Exiway Smart LED: Nödljus som fungerar även i extremt kalla temperaturer (-25 grader).

Schneider Electric medverkar i programmet på en av Elmässans scener

Presentationen äger rum på Belysningsscenen den 18 oktober klockan 14.15-14.45.

Där pratar Mikael Dennbo, produktchef för Wiser om:Smarta hem i kombination med timpriser och effektavgifter

På senare år har timpriser rusat upp som ett intressant val för aktiva energikunder. Samtidigt inför allt fler elnätsägare effektavgifter. Under detta seminarium går vi igenom hur energihantering i smarta hem kan automatisera och underlätta för den som vill hjälpa sina kunder att hålla nere elräkningen – både när det gäller förbrukning av kWh och effektavgifter.

Schneider Electrics bidrag till tävlingen årets Bästa ElnyhetSmarta hem-systemet Wisers app Wiser by SE har uppgraderats med ett Energicenter som ger ökad insikt kring energikonsumtionen i hemmet. Energicentret aktiveras efter att en energisensor installerats tillsammans med huvudbrytaren i elcentralen och kopplas ihop med Wiser gateway via appen.

Energicentret ger detaljerad översikt kring hemmets elanvändning samt personlig rådgivning utifrån en hemprofil man skapar genom att svara på några frågor om hushållet. Därefter behöver den molnbaserade AI-lösningen en månad på sig att lära känna hushållets förbrukningsmönster och beteende utifrån bland annat väderdata samt installerade funktioners konsumtionsmönster. Möjligheterna med Wisers Energicenter:

Visar energikonsumtionen (kWh) i realtid och ger en överblick av effekttoppar (kW).

Jämför förbrukning över tid, nedbrutet per timme, dag, vecka månad och år.

Ger personliga tips och energirådgivning utifrån den hemprofil man skapat.

Visar elkonsumtionen utifrån spotpriset, och möjliggör så kallad timprisstyrning.

Jämförelse med liknande hem utifrån hemprofilens inställningar

Efter drygt en månad kommer systemet även kunna visa ett estimat på vad i hemmet som förbrukar el, som exempelvis uppvärmning, matlagning och kyl/frys. Nedbrytningen förbättras kontinuerligt.

Tillsammans med andra uppkopplade funktioner i Wiser-systemet kan automationer skapas baserat på exempelvis tid på dygnet, spotpris och effektanvändning.

Sammanfattningsvis är Schneider Electrics närvaro på Elmässan 2023 ett tillfälle för branschprofessionella och andra intresserade att uppleva de senaste innovationerna inom energihantering och automation. Besök monter D:14 för att få en närmare titt på dessa spännande produkter och diskutera hur de kan hjälpa dig att öka energieffektiviteten och förenkla vardagen för både elektrikern, installatören och privatpersonen.

Läs mer om Elmässan i Stockholm härRegistrering för kostnadsfri biljett görs härRöstning i tävlingen Bästa Elnyhet görs härLäs mer om Wiser för elektriker här