Nyheter

Jasim Al-Naser växlar upp från Sweco till Head of Civil Engineering på Fimpec

Energikonsultbolaget Fimpec har rekryterat Jasim Al-Naser till posten som ansvarig för byggverksamheten med placering på kontoret i Kista. Jasim är civilingenjör från Chalmers som närmast kommer från ett arbete som teknisk projektledare på Sweco. Där arbetade han som teknikansvarig för olika väg- och broprojekt runt om i Sverige, Dessförinnan har han arbetat för Afry och Vattenfall.

Jasim har arbetat med byggprojekt i många olika länder och är van att hålla ihop multinationella projektgrupper. Med erfarenhet av konstruktion och byggnation av infrastruktur i form av vägar, broar, energianläggningar så är han perfekt för de projekt med ett brett ansvarstagande för lösningen som Fimpec siktar på.

Fimpecs svenska bolag är inriktade på projektledning och projektering av byggprojekt inom energi-, industri-, infrastrukturprojekt samt fastigheter. Den svenska verksamheten startade för drygt ett år sedan och har sedan dess startat huvudkontor i Västerås och dessutom kontor i Kista och Luleå.

– Jag var väldigt nöjd med mina arbetsuppgifter och kollegor på Sweco. Men när jag höra om Fimpecs vision att skapa dedikerade team som går in och tar ansvar för hela projekt blev det oemotståndligt att följa med på den resan. Det passar mig perfekt med mina erfarenheter och med en möjlighet att vidareutvecklas på ett sätt jag tror starkt på efter 20 år i branschen. Hela den gröna omställningen på energisidan kräver många gånger nya sätt att arbeta även om de grundläggande färdigheterna och kompetenserna fortfarande är de samma, säger Jasim Al-Naser, Head of Civil Engineering, Fimpec Sverige.

– Jasim har landat perfekt i vårt lagbygge med sin erfarenhet av att leda, hålla ihop och motivera stora komplexa team med olika erfarenheter. För vi kommer att ha utmaningar på vägen men det känns fantastiskt att ha med så motiverade medarbetare. Det finns mycket att göra därute när vi arbetar med att uppgradera Sveriges energiinfrastruktur, säger Anders Hallgren, vd för Fimpec AB.

Foto: Annette