Nyheter

Jan Erik Pedersen ny affärsområdeschef för Fasadgruppen Norge

Fasadgruppen etablerades i Norge hösten 2020 genom förvärv av DVS Entreprenør. Idag består den norska verksamheten av 9 dotterbolag som tillsammans omsätter cirka 1 miljard kronor, vilket utgör 20 procent av Fasadgruppens omsättning.

Fasadgruppen ser goda möjligheter till fortsatt tillväxt i Norge och har därför utsett Jan Erik Pedersen till affärsområdeschef.

Jan Erik är idag VD för SH-Bygg, som blev en del av Fasadgruppen under 2021. Han har lång erfarenhet från fasadbranschen där han började som murarlärling och senare har arbetat både som förman och projektledare.

– Jag är oerhört glad att Jan Erik tackat ja till rollen som affärsområdeschef för Fasadgruppen i Norge. Han besitter en unik kombination av både hantverkskunnande och entreprenörskap, som matchar våra behov perfekt. Vi ser väldigt positivt på den norska marknaden, och med Jan Erik vid rodret är jag övertygad om att Fasadgruppen får helt rätt förutsättningar att växa mot nya höjder, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen SydVäst, där Norge ingår.

– Jag är stolt över förtroendet att få axla rollen som affärsområdeschef, och ser fram mot att växa Fasadgruppens verksamhet i Norge. Det finns potential att växa med både vår befintliga affär och genom nya förvärv – den norska marknaden har många duktiga entreprenörer som är verksamma i vår bransch, säger Jan Erik Pedersen.

Jan Erik börjar i sin nya roll som affärsområdeschef den 1 januari 2024. Fasadgruppen har påbörjat processen att rekrytera en ny VD för SH-Bygg.