Nyheter

Odevo stärker sin position i Europa med tre nya bolag

Odevo gruppen stärker sin position i Europa när brittiska fastighetskoncernen Vegner och de två finska fastighetsförvaltarna ISTO och M3 Isännöinti ansluter till gruppen. Senaste året har fem bolag anslutit sig till Odevo. Gruppen har nu en ledande position i både USA och Europa och förvaltar sammanlagt över en miljon bostäder på två kontinenter.Nyligen expanderade Odevo i USA när ett tredje amerikanskt bolag anslöt sig till gruppen. Nu stärker Odevo sin position i Europa och blir därmed ett av de största bolagen inom fastighetsförvaltning på båda sidor Atlanten.

– Vår ambition är att vara en förebild för andra och den internationella ledaren inom förvaltning av bostäder. De tre nya tillskotten är var och en framgångsrika bolag som hjälper oss att nå den ambitionen. Vi har under en längre tid fört dialoger med flera bolag i Europa och i andra marknader och räknar med fler nytillskott i höst, säger Daniel Larsson, VD på Odevo.Brittiska Vegner har en rikstäckande närvaro i Storbritannien med 475 kollegor, 100 000 bostäder under förvaltning och 20 kontor spridda över landet. Vegner erbjuder en variation av tilläggstjänster för boende samt en egenutvecklad plattform för redovisning, och ett kunnigt produktutvecklingsteam som kompletterar Odevos redan starka team inom detta område.De finska bolagen ISTO och M3 Isännöinti stärker Odevos position i östra Finland. Expansionen ger en stark grund för fortsatt tillväxt i Finland och utökar antalet bostäder under förvaltning med 19 000 och antalet kunder med 1100. I Finland pågår arbetet med att rulla ut Odevos tekniska plattform för fastighetsförvaltning, den första av sitt slag i landet. Idag används plattformen hos mer än en tredjedel av svenska bostadsrättsföreningar.

– Globalt finns en ny generation bostadsägare som efterfrågar digitala lösningar som förenklar boendet och här ligger vi i framkant. För att tillgodose dessa kundbehov krävs betydande investeringar inom innovation och teknikutveckling. Detta är en utmaning för hela branschen men vi har över 100 utvecklare dedikerade till att kontinuerligt förbättra vår tekniska plattform och tjänsteutbud, fortsätter Daniel Larsson.

Odevos ambition är att utmana och utveckla den traditionella branschen för fastighets- och bostadsförvaltning. På bara fyra år har Odevo vuxit kraftigt och har nu över 5 000 anställda med en årlig intäkt på över 4 miljarder kronor.– Vi delar Odevos ambition att underlätta arbetet både för kunder och medarbetare genom att digitalisera mycket av det manuella arbetet. Detta samtidigt som vi utmanar branschen för fastighetsförvaltning att bli bättre som helhet. Genom att gå samman med Odevo kommer vi att kunna dra nytta av deras gemensamma resurser inom flera områden av vår verksamhet. Vi får även tillgång till ett tech-team och mjukvarulösningar i världsklass. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att leverera en ledande tjänst till våra kunder, säger Alec Guthrie VD för Vegner-gruppen.

Med en tydlig långsiktig strategi bygger Odevo en ledande internationell grupp som stärker varje enskilt bolag och team, samtidigt som man skapar övergripande värde för hela gruppen. Genom att vara en del av Odevo, kan bolagen i gruppen nyttja sina egna styrkor och sin expertis samtidigt som de kan få stöd och samlade resurser från Odevo inom bland annat teknik, finansiella tjänster och HR.

Odevo planerar nu att fortsätta växa kraftigt både genom organisk tillväxt och genom att fler bolag ansluter sig till gruppen.

Foto: Flore W