Nyheter

Nytt, heltäckande sortiment av fästelement i Elektroskandias butiker

El-teknikgrossisten Elektroskandia har tecknat avtal med EJOT Sverige, tillverkare av högklassiga fästelement anpassade för bygg och industri. Samarbetet möjliggör för Elektroskandias kunder att effektivisera arbetet och köpa allt inom infästning på ett och samma ställe.

– Vi har saknat en helhetslösning då det gäller utbudet av den skruv, spik och övrig fästmateriel som våra kunder har behov av. I och med samarbetet med EJOT kan vi nu erbjuda ett brett sortiment som täcker de flesta behoven. I våra butiker kommer vi ha tre till fyra hyllsektioner med EJOT-produkter för olika material så som trä och skivmaterial, betong och metall. Totalt kommer cirka 500 artiklar att finnas på vår webb och ungefär 130 artiklar i våra butiker. Vi ser mycket fram emot samarbetet som innebär ett bra komplement till vårt breda produktutbud, säger Petter Lövström, inköp/produktansvarig Elektroskandia Sverige AB.

EJOT grundades för 101 år sedan i Tyskland och det svenska säljbolaget öppnade 1990, i Örebro. Företaget är verksamt i 45 länder och totalt har man cirka 4500 anställda, varav 56 medarbetare i Sverige. EJOT har egen produktutveckling och tillverkningen sker vid företagets 14 fabriker runt om i världen. Kontrollen över hela tillverkningskedjan, från tråd till slutprodukt borgar för högsta kvalitet. Totalt 40 miljoner skruv tillverkas per dygn i företagets fabriker!

– Vi har två ben i verksamheten, industri/bilindustrin och bygg till vilket vi även räknar elinstallationsbranschen. EJOT har sedan tidigare ett samarbete med Sonepar så vårt avtal för den svenska marknaden är en naturlig utveckling. Sortimentet är anpassat efter Elektroskandia och deras kunders behov och delar av det är tillverkat vid vår fabrik i Finland. Vi är mycket stolta över samarbetet, som innebär att vi får en heltäckande spridning över landet genom att finnas i alla deras 49 butiker., säger Janne Boström, affärsområdesansvarig EJOT Sverige AB.