Nyheter

AllFive mest energieffektiv när miljontals lysrörsarmaturer fasas ut

När EU:s alla konventionella lysrör ska ersättas med högkvalitativ LED är det en armatur som sticker ut. Med en uppdaterad – och framtidssäkrad – version av AllFive lanserar Fagerhult nu den mest energieffektiva IP44-armaturen på den svenska marknaden.

Som en av Fagerhults mest sålda och uppskattade universalarmaturer har AllFive lyst upp förråd, korridorer och garage under decennier. Med långsiktighet, effektivitet och kvalitet i absolut fokus har vi nu satt den arketypiska armaturen i nytt ljus.

– Lanseringen kommer helt i rätt tid med tanke på utfasningen av lysrör och höga energikostnader. Enbart genom att ersätta vår tidigare version av AllFive med lysrör till AllFive LED med konstant ljusflöde (CLO) så blir energibesparingen 53%. Adderar du ljusstyrning kan hela 79% energi sparas i korridorer och upp till 95 % i garage, säger Christer Liljegren, Produktchef på Fagerhult.

Smidigare installation

Armaturen är minutiöst genomarbetad och finns nu i tre längder (600, 1200 och 1500 mm). Den optimerade konstruktionen gör den också exceptionellt smidig att installera. Gaveln öppnas med ett tryck, kupan frigörs smidigt och armaturen kopplas in med några enkla steg. Kabelgenomföringen är integrerad i gavelns gjutning och nyckelhålens placering gör det enkelt att ersätta lysrörsarmaturer med samma c/c-mått.

– Miljontals lysrörsarmaturer ska bytas ut de kommande åren, och vi har gjort vårt yttersta för att göra AllFive ännu enklare att hantera, från installation och renoveringar till framtida byten av komponenter. Det gör den till en bra investering både idag och i framtiden, fortsätter Christer Liljegren.

Från klarhet till självklarhet

AllFive har en noggrant genomarbetad mikroprismatisk kupa som ger ett behagligt och väl avbländat ljus. Armaturen passar särskilt bra i korridorer, förråd och andra utrymmen som används mindre regelbundet eller inte nås av dagsljus, och oavsett applikation så finns nu ännu större möjligheter att använda ljusstyrning för att spara energi.

– Med vårt trådlösa Plug and Play-system Organic Response kan AllFive styras effektivt via samma ljusstyrningssystem som eventuell övrig belysning. Du får rätt ljus på rätt plats, när du behöver det, avslutar Christer Liljegren.