Nyheter

Ny rapport: Så mår och arbetar snickarna

Långa avstånd mellan bil och arbetsplats och oreda bland verktyg är de främsta orsakerna till stress i snickarnas vardag. Det visar en färsk undersökning bland nordiska snickare. För att ge full koll på prylarna – hela vägen från verkstad till byggplats – lanserar ESSVE transportlösningen ESSBOX+ System.

– Väskan ger dig ordning på skruven, backen rymmer riktigt många prylar och med pirran transporterar du allt du behöver i ett svep från bil till bygge. Utan att paja ryggen, säger Tim Jaederfeldt, en av snickarna som utvecklade ESSBOX+ System tillsammans med ESSVE.

När vi introducerade förpackningslösningen ESSBOX System 2012 blev den snabbt en succé bland hantverkare. Äntligen fick de 100% koll på sin infästning. Men vi visste att det fanns mer att göra för att förenkla snickarens vardag ytterligare. Tillsammans med undersökningsföretaget Mantap Global intervjuade vi hundratals nordiska snickare. Rapporten blev en riktig bladvändare. 

6 insikter från undersökningen:

Det som skapar mest missnöje, stress och irritation på jobbet visade sig vara det mest uppenbara:

90% måste springa och hämta skruv och verktyg i bilen flera gånger under dagen.

42% måste gå 100-300 meter för att hämta verktyg och prylar från bilen. 16% måste gå mer än 500 meter.

82,2% tvingas felparkera för att kunna få med sig allt de behöver från bil till arbetsplats.

40% ägnar dagligen 10-20 minuter åt att leta efter rätt verktyg eller infästning.

67,5% anser att deras arbete är stressigt och 45% har varit sjukskrivna från sitt arbete.

66,7% har fått skador eller fysiska besvär på grund av att de bär tungt på jobbet.

Så funkar ESSBOX+ System

Systemet består av tre delar som tillsammans gör att snickaren effektivt kan organisera och transportera allt som behövs under arbetsdagen. Både backen och väskan tillverkas i Sverige, vilket innebär både energibesparing i tillverkningen och minskade transportutsläpp.

Organize – It – stapelbara ESSBOX-väskor i uppdaterad design, som uppfyller hantverkarnas största önskemål: att kunna bära flera väskor i en hand genom att de nu kan kopplas ihop, samt ett delat handtag som garanterar att innehållet inte ramlar ur när man lyfter en icke-låst väska.

Store – It – en back av slitstark 100% återvunnen plast som rymmer 65L – allt snickaren behöver få med utöver skruv.

Roll – It – en robust hopfällbar transportkärra som tar 125 kg, tar lite plats i bilen och kan användas till all typ av transport – cementsäckar, virke… You name it!