Nyheter

Stockholms bostadsborgarråd: ”Regeringens förslag för bygg- och bostadssektorn är skrattretande”

Stockholms bostadsborgarråd underkänner regeringens åtgärder för bygg- och bostadssektorn. Stockholms bostadsborgarråd Clara Lindblom (V) beskriver åtgärderna som skrattretande.

– De här åtgärderna är skrattretande. Vad Sveriges kommuner verkligen behöver är förutsättningar för att bygga billigare bostäder åt vanligt folk. Krisen i byggbranschen beror på ett kraftigt fall i efterfrågan på nya bostadsrätter och att aktörer som bygger hyresrätter inte får ihop kalkylen. Inget av regeringens förslag adresserar de problemen, säger Clara Lindblom.

Vänsterpartiet har länge efterfrågat att det statliga investeringsstödet för att bygga billiga hyresrätter ska återinföras. Inget sådant fanns med i regeringens förslag. Istället presenterades ekonomiskt stöd till kommuner som omvandlar kontorslokaler till bostäder och stöd för att planlägga byggandet av småhus, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har två riktigt stora problem, det ena är de stigande räntekostnaderna som pressar hushållens ekonomi något fruktansvärt. Det andra är bristen på hyresrätter med hyror som vanligt folk har råd med. Det är obegripligt att regeringen är så passiv kring de mest brännande frågorna, avslutar Clara Lindblom.

Foto: Andrzej