Nyheter

Så skapar du en drömpool i trädgården med en låg budget

Drömmer du om att ha en pool i din trädgård där du kan koppla av och njuta av sommaren? Det behöver inte vara en omöjlighet även om du har en begränsad budget. Med rätt planering och några smarta tips kan du skapa din drömpool utan att det behöver kosta skjortan.

Här är några tips för att hjälpa dig på vägen.

Skapa en avkopplande oas med din ovanmarkspool

En ovanmarkspool är ett utmärkt alternativ för att skapa en drömpool på en budget. Dessa pooler är mer prisvärda än inbyggda pooler och kräver inte heller lika mycket arbete och tid för att installeras. Du kan välja mellan olika storlekar och stilar för att hitta en pool ovan mark som passar din trädgård och dina önskemål.

För att skapa en avkopplande oas runt din ovanmarkspool kan du använda dig av olika dekorationer och möbler. Placera några solstolar eller en hängmatta bredvid poolen där du kan ligga och njuta av solen och genom att plantera lite gröna växter runt poolen kan du att skapa en naturlig och fridfull atmosfär.

Tips för att maximera utrymmet runt poolen i din trädgård

Om du har en begränsad trädgårdsyta kan det vara en utmaning att maximera utrymmet runt poolen. Ett bra tips är att använda flera nivåer för att skapa olika zoner i trädgården. Du kan till exempel bygga en träaltan eller en stenbelagd terrass bredvid poolen där du kan placera utemöbler och skapa en loungeyta. På så sätt kan du utnyttja både den övre och nedre delen av trädgården.

Ett annan tips är att använda vertikalt utrymme genom att hänga upp växter eller installera hyllor på väggarna runt din ovanmarkspool. Detta ger dig extra utrymme för förvaring av poolutrustning och dekorationer utan att ta upp värdefull yta.

Skapa en bekväm och avkopplande poolmiljö

För att skapa en bekväm och avkopplande miljö vid poolen är det viktigt att tänka på komforten. Investera i bekväma utemöbler som passar din personliga stil och behov. Välj solstolar eller loungemöbler med mjuka dynor där du kan slappna av och njuta av din nya pool. Komplettera med några kuddar och filtar för extra mysfaktor.

För att skapa en mysig atmosfär kan du även använda belysning runt poolområdet. Placera några ljusslingor eller solcellslampor längs trädgårdsgången eller runt poolen för att skapa en stämningsfull belysning på kvällen.

Att skapa en drömpool i trädgården behöver inte vara dyrt. Med lite kreativitet och smarta lösningar kan du skapa en avkopplande oas där du kan njuta av sommaren utan att spendera så mycket pengar. Så ta tag i projektet och skapa din drömpool på en budget redan idag!