Nyheter

Byggbranschens Utbildningscenter lanserar VR-utbildningar

Byggbranschens Utbildningscenter fortsätter digitaliseringsresan genom att nu erbjuda nya VR-utbildningar inom kvartsdamm och fallskydd. Kursdeltagaren utbildas genom digital VR-teknik och får på så sätt möjlighet att uppleva verkliga och farliga situationer utan att vara utsatt för någon risk. Utbildningarna sker inom utbildningsplattformen Twinsite med leverantören Safe at Site AB.

– Vår drivkraft är att ligga i framkant vad gäller både vårt innehåll, plattformar och pedagogik. Att använda innovativa utbildningsformer, så som VR-utbildningar, är både mycket kostnadseffektivt för kunden och ger stor utbildningseffekt, säger Phillip Engerdahl Hayes, chef på Byggbranschens Utbildningscenter.

Utbildningarna fokuserar på riskmedvetenhet och behovet av god planering och ett förebyggande säkerhetsarbete. I båda utbildningarna, fallskydd och kvartsdam, kommer kursdeltagaren att få uppleva riskerna på ett mycket verklighetstroget sätt – men utan att vara utsatt för någon verklig risk. Upplevelsen är mycket verklighetstrogen och att utbildas i VR-formatet har visat på att verkliga beteendeförändringar är möjliga.

– Vårt mål är att genom högklassig utbildning minska risken för olyckor på våra arbetsplatser och därför är det oerhört väldigt spännande att vi nu, tillsammans men Twinsite, kan erbjuda två nya utbildningar inom VR, avslutar  Phillip Engerdahl Hayes.

Läs mer om utbildningarna och boka på:

www.buc.se.

Om Byggbranschens Utbildningscenter:

Erbjuder konkurrenskraftiga och hållbara utbildningar som hjälper hela bygg- och anläggningsbranschen att rusta Sverige för framtiden. Byggbranschens Utbildningscenter är en del av Byggföretagen som är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder. Byggföretagens medlemmar har alltid rabatt på vårt kursutbud.

På bilden: Phillip Hayes, chef, Byggbranschens Utbildningscenter