Nyheter

Ny styrelseordförande för Woody Bygghandel

Woody Bygghandel har utsett Johan Rosendahl till ny styrelseordförande. Rosendahl, som varit en engagerad delägare och styrelseledamot för frivilligkedjan under en tidigare period, besitter stort kunnande inom branschen och lyfter fram det starka, lokala entreprenörskapet med hög kunskaps- och servicenivå som en fortsatt framgångsfaktor.

Inom byggmaterialhandeln är Woody Bygghandel den enda kedjan i Sverige som helt och hållet ägs och består av privatägda företag och fria entreprenörer. Kedjan har ett 70-tal anläggningar runtom i landet med en stor andel företagskunder. Under 2022 kunde man uppvisa en försäljningsökning på 10,2 % att jämföra med marknadsgenomsnittet på 7,6 %*.

– Jag ser fram emot att tillsammans med delägare och medarbetare utveckla ett än mer framgångsrikt och livskraftigt Woody Bygghandel. Jag har mitt hjärta i det lokala entreprenörskapet och en stark tilltro till det som är Woodys kärna: privatägda familjeföretag som drar nytta av gemensamma styrkor samtidigt som man får behålla sin lokala särprägel och identitet.

Entreprenör med lång styrelseerfarenhet

I slutet av 1990-talet grundade Johan Rosendahl det som senare skulle bli Byggarnas Partner som växte till ett flerfilialsföretag med fem proffsbutiker i Stockholm och ett femtiotal anställda.

Parallellt har Rosendahl varit styrelseledamot i branschorganisationen Byggmaterialhandlarna Sverige, XL-Bygg och under perioden 2019–2021 i Woody Bygghandel. För såväl XL-Bygg som senare Woody Bygghandel har Rosendahl arbetat med särskilt fokus på ägarfrågor.

Woody Bygghandels tidigare styrelseordförande Jonas Jonasson, som sedan den 1 mars i år även är frivilligkedjans VD och inköpschef, kommenterar:

– Vi har sökt en ersättare till mig som styrelseordförande sedan jag gick in som VD i våras, och kunde inte finna någon som är mer lämplig än Johan Rosendahl för Woodys framtid. Den tunga kompetens, stora erfarenhet och det starka engagemanget som Johan besitter kommer att vara till både nytta och glädje för hela kedjan i dag och i det arbete vi har framför oss.

– Med sin bakgrund har Johan dessutom djupgående insikt i våra delägares möjligheter och utmaningar. Förutom sin gedigna branscherfarenhet brinner han för det fria entreprenörskapet och jag ser mycket fram emot vårt samarbete framöver.