Nyheter

Handledning: Så kan fastighetsägare arbeta proaktivt för tryggare bostadsområden

SafeTeam, en av Sveriges ledande installatörer av säkerhetslösningar, presenterar en färsk artikel i sitt Kunskapsmagasin, som handlar om hur fastighetsägare och bostadsrättsföreningar kan hantera trygghetsproblem i sina bostadsområden. Artikeln ger konkreta tips baserade på Stiftelsen Tryggare Sveriges handledning för fastighetsägare.

Artikeln är en uppföljning på en tidigare intervju med Magnus Lindgren från Stiftelsen Tryggare Sverige.

I den nya artikeln presenteras förslag från Stiftelsen Tryggare Sverige om hur fastighetsägare kan agera i utsatta områden. Artikeln tar upp några av de vanligaste trygghetsproblemen i utsatta områden, inklusive narkotikahandel, gängkriminalitet och olovlig andrahandsuthyrning.

I artikeln går att läsa om evidensbaserade åtgärder som kan vidtas, som användning av högfrekvenslarm, metoder för tryggare trapphus, kamerabevakning, kontroll av andrahandsuthyrning, attraktionsbygge och platssamverkan m.m.

Läs hela artikeln i SafeTeams Kunskapsmagasin, klicka här.