Nyheter

Kraftfullt system för enkel och direkt infästning 

Snabb, kraftfull och nästan dammfri – Bosch lägger nu till den första sladdlösa spikpistolen för betong till sitt Professional 18V-system. Bosch GNB 18V-38 Professional fäster gipsskenor i betong eller stål enkelt och i ett enda arbetsmoment. Detta sparar tid och minskar exponering mot damm, eftersom man utan betongspikare skulle behöva förborra hålen och sedan fästa skenorna med ankare och skruvar.

Till skillnad från de flesta andra verktygen på marknaden fungerar GBN 18V-38 Professional utan gaspatron, vilket avsevärt sänker drift- och underhållskostnader och tiden att ställa in maskinen.

Effektivt Biturbo-verktyg med batterier för flera märken

Den borstlösa Biturbo-motorn i Bosch GNB 18V-38 Professional är designad för att vara robust och, i kombination med den nyutvecklade kraftfulla luftfjädern, tillförlitligt fästa spikar i hårda material. För att arbeta effektivt och med så låg vikt som möjligt rekommenderar Bosch användning av ett ProCore 18V-batteri med 4,0 Ah, vilket gör att GBN 18V-38 Professional kan fästa upp till 500 spikar på en enda laddning.

Bosch Professional 18V-systemet täcker alla viktiga 18V-tillämpningar och genom batterialliansen AmpShare fungerar batterierna även med närmare 30 andra varumärken. Alla verktyg från kompakta borrskruvdragare till geringssågar med upp till motsvarande 2 000 W nätansluten effekt kan drivas med samma 18V-batteri och laddare. Detta sparar tid, utrymme och pengar.

Hög tillförlitlighet och grundligt certifierad

Den sladdlösa betongspikpistolen Bosch GNB 18V-38 Professional och dess galvaniserade och härdade spikar – som finns i längderna 16–38 millimeter för betong och 13–19 millimeter för stål – bildar ett perfekt matchande system. Tack vare europeiska ETA/CE- och amerikanska ICC-certifieringar kan gipsmontörer lita på de deklarerade lastkapaciteterna och därmed uppnå den förväntade prestandan. Dessa certifieringar är viktiga när det gäller att exempelvis lämna anbud på offentliga kontrakt, och mycket få tillverkare erbjuder dessa omfattande certifieringsnivåer.

Förutom verktyget är även Boschs spikar certifierade enligt ICC-standarden, och ETA/CE-certifieringen gäller de tre vanligaste spikarna – betongspikar med längderna 25, 32 och 38 millimeter. Alla spikar finns tillgängliga i remsor om 10, med 1 000 spikar per förpackning.

Hög effektivitet möter användarskydd

Användarvänligheten hos GNB 18V-38 Professional är utformad för att öka produktiviteten. För att skydda användaren avfyras inte maskinen om inte nosen är tryckt stadigt mot materialets yta och avtryckaren trycks in kort därefter. För att sätta nästa spik måste nosen lyftas en kort stund. Fästdjupet kan enkelt justeras. En inbyggd mekanism säkerställer även att betongspikpistolen endast fungerar med ett fullt magasin. Om en spik fastnar – till exempel på grund av skräp i verktygets nos – gör det medföljande utskjutsstiftet det enkelt att ta bort den.

Oavsett var jobbet ska utföras lyser spikpistolens starka LED-lampa upp arbetsområdet på ett bra sätt. Användaren kan kontrollera batteri- och verktygsstatus på kontrollpanelen. Statusdisplayen är färgkodad för att tala om för användaren vilken åtgärd som behövs, vilket ger användaren full kontroll över sitt verktyg hela tiden.

Betongspikpistolen Bosch GNB 18V-38 Professional finns tillgänglig från och med september. Certifierade spikar och ytterligare tillbehör finns i Boschs tillbehörssortiment.