Nyheter

Generationsskifte

I över 10 år har Joakim Nilsson och Stefan Sjö framgångsrikt drivit BOLIST Braås tillsammans men sedan en tid tillbaka är generationsskiftet hos BOLIST Braås klart. Den lokala sonen, Martin Danielsson köper efter många år i butiken in sig i bolaget.

Den lokala och anrika järnhandeln, som grundades redan 1897, har i över 120 år alltid utvecklats och varit en del av den lokala orten och många är de som har drivit bolaget genom åren, närmast Joakim och Stefan. Sedan december står det dock klart att Stefan Sjö säljer sin andel i bolaget till Martin Danielsson.

– Min plan från början var inte att sälja hela min andel men ju längre våra dialoger gick desto bättre kändes det. Nu känns det helrätt att Martin tar över och att jag samtidigt får möjligheten att arbeta kvar i butiken till dess att jag är redo att gå i pension, säger Stefan Sjö, tidigare delägare i BOLIST Braås.

Den nya delägaren, Martin Danielsson, började sin resa butiken direkt efter skolan innan karriären fortsatte på annat håll. Men efter några år var Martin tillbaka igen.

– Det känns verkligen jätteroligt och spännande att få möjligheten att driva detta tillsammans med Joakim framöver och samtidigt få arbeta kvar tillsammans med Stefan. Vi har alla tre haft bra diskussioner om hur bolaget ska fortsätta att drivas framåt, säger Martin Danielsson, ny delägare i BOLIST Braås.

Under sin tid hos BOLIST Braås har Martin fått växa in i bolaget och har hela tiden fått möjligheten att arbeta med olika arbetsuppgifter och projekt, med fokus alltifrån butiken till försäljning och inköp.

– Jag lever drömmen just nu om att få driva ett företag. Mitt fokus just nu är att komma in i rollen men samtidigt fortsätta arbeta nära våra kunder och stärka alla våra relationer, säger Martin Danielsson.

– Martin kommer in med rätt driv och kommer alltid med nya idéer. Tillsammans hoppas jag att vi kan utmana varandra till att hela tiden göra saker lite bättre. Att dessutom Stefan fortsätter att arbeta kvar gör att vi får en perfekt mix, säger Joakim Nilsson, delägare BOLIST Braås.

Förutom Martin har även BOLIST Braås gjort en stark resa. Sedan Joakim och Stefan tog över butiken för lite drygt 11 år sedan har man gjort ett skifte mot att bli mer inriktade mot proffs och yrkeshantverkare, samtidigt som man fortfarande fokuserar mot hemmafixaren.

– För 5 år sedan beslutade vi om att göra en satsning och flytta till nya lokaler för att kunna bredda vårt sortiment ytterligare. Nu har vi blivit en större och bättre bygghandel och vi har en stor virkeshall där nästan allt vårt material ryms under tak. Vi kan idag erbjuda ett komplett sortiment för trädgårdsarbete och byggnationer och samtidigt erbjuda leveranser med vår kranbil, säger Joakim Nilsson.

Utöver den starka resan tittar nu BOLIST Braås framåt och mycket är på gång. Butiken är i full fart med planeringen för en omprofilering som kommer att lyfta butiken både in- och utvändigt. Det är även ett stort fokus på hållbarhet och arbetet med ISO-certifiering är snart klart.

– Det händer väldigt mycket positivt för oss just nu. Vi fortsätter även med vår digitaliseringsresa. Allting som vi gör, gör vi för att kunna fokusera på rätt saker vilket är våra kunder. Vi vill hela tiden skapa en bättre kundupplevelse och vi vill att vår personal ska kunna fokusera på rätt saker, vilket är att ge service, säger Stefan, Joakim och Martin.