Nyheter

RWA och ventilationsgaller för byggnader med modern arkitektur

Bländskyddsfönster från LACKER GmbH installeras också ofta internationellt och garanterar tillfredsställelse bland arkitekter, planerare och byggare. Av denna anledning användes bigAir ® bländskyddsfönstren från Waldachtals fönsterspecialist även för fasadområdet på den nya Faculty of Arts Building vid University of Warwick.

LACKER-element med en mängd olika egenskaper användes för detta projekt. En del av bländskyddsfönstren levererades som ventilationselement, men även som naturliga rök- och värmeutsugsanordningar (NSHEV) och RWA-element som ingår i byggnadens kompletta rök- och värmeutsugssystem. Bländskyddsfönstren kan även användas för nattkyla.

Specialkonstruktion och fastigheter

BigAir ® bländskyddsfönstren har även andra specialfunktioner som uppfyller kundspecifika krav. Glaslamellerna kan endast öppnas utåt, så att fallskydd kan installeras på insidan med hjälp av horisontella stänger av rostfritt stål och vardera en ledstång. En annan säkerhetsfunktion hos fönstren är kontaktlisterna monterade på glaslamellernas huvud- och sekundära stängningskanter, som fungerar som skydd mot klämning och förhindrar att människor skadas.

För att förhindra att byggnadens insida värms upp för mycket, levererades de dubbelglasade glasgallerna med COOL-LITE EXTREM 60/28 eller Sunguard SN 70/37 solskyddsbeläggningar, beroende på önskat g-värde. Detta skapar en särskilt behaglig rumsatmosfär, för tack vare beläggningarna stannar en märkbar del av solenergin utanför, samtidigt som rummen förblir ljusa. Tack vare den unika hårdvarutekniken uppnår jalusifönstren även mycket höga täthetsklasser för körregn.

Bländskyddsfönster i aluminium för det tekniska området

LACKER-produkter användes även för den vertikala konstruktionen av de tekniska rummen i takområdet. Här användes värmeisolerade jalusifönster av aluminiumpanel med helt jämna jalusier. Dessa bländskyddsfönster används även för rökutsug och öppnar som alla andra fönsterelement även helt utåt. Dessutom har dessa fönster integrerade fågelskyddsgaller och fallskydd, vilket ger extra säkerhet.

Ytan på aluminiumpanelerna pulverlackerades med en speciell pulvertyp Interpon D2525 Anodic III Bronze Y2214F l för att förstärka byggnadens utseende.

I alla levererade bigAir ® bländskyddsfönster är även drivningarna för öppning och stängning integrerade i karmprofilerna. Som ett resultat är de särskilt väl skyddade mot yttre påverkan och vandalism och fönstrens utseende störs inte av externa komponenter.