Nyheter

Lambertsson vinner upphandling med högt ställda energikrav för Stockholms stad

Lambertsson, en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantör för bygg- och industrisektorn, har tilldelats ännu en ny upphandling. Denna gång för Exploateringskontoret i Stockholms stad. Avtalet omfattar lösningar för skalskydd och bodetablering för kommunens anläggningsprojekt och trädde i kraft i maj 2023.

Exploateringskontoret i Stockholms stad driver i dagsläget omkring 60 pågående projekt. De högt ställda kraven på energieffektiva bodar och bodetableringar grundar sig dels i de höga energipriserna och dels i målet att minska klimatpåverkan i byggprojekten. Men det är också frågan om att kunna säkerställa en ökad kvalité på arbetsmiljön. Nu har ett avtal kommit på plats med Lambertsson för att säkra en hög miljö- och energiprestanda också för bodetableringarna.

Avtalet sträcker sig över två år, med möjlighet till ytterligare två års förlängning.

Patrik Wykman är Projektledare LoU hos Lambertsson, och glädjer sig åt samarbetet:

– Det är ett superintressant avtal för oss eftersom det både gäller skalskydd och bodetablering. Stockholms stad vill gå i bräschen för klimat- och miljöfrågan och gör allt för att uppnå CO2-neutrala byggprojekt. Våra Premiumbodar är något som verkligen bidrar till detta och kommer dessutom att förse personalen med riktigt komfortabla arbetsbodar.

Lambertsson har sedan förra året redan ett ramavtal med Stockholm stad, vilket omfattar bygg-el.

– Att vi nu har två avtal med Stockholms stad innebär att vi kan förenkla ytterligare. Med ett enda samtal kan vi lösa allt, inklusive elen. Det är ett av sätten att jobba mer i partnerskap, vilket vi på Lambertsson är bra på, berättar Patrik Wykman.

Energimätning med Lambertsson Control

Bodetableringarna ska uppnå miljökraven för klass 2 eller klass 3, vilket betyder ett klimatskal som är under 0,13 W per kvadratmeter kelvin. Lambertssons Premiumbodar, som kan vara utrustade med alltifrån närvarostyrd LED-belysning till värmeåtervinning i ventilationen med smarta värmepumpar, uppfyller de högt ställda kraven.

För att tillhandahålla energimätning levereras även Lambertsson Control – ett digitalt system som möjliggör rätt klimat till lägre energiförbrukning, övervakning samt tillgång till klimatdata.

Affären kommer gynna alla Lambertssons filialer i regionen. Till exempel kommer el och servicearbeten levereras av närmast geografiska filial, medan modulhyran i första hand levereras av filialen i Jordbro.

Kjell Borch är filialchef för Lambertsson i Jordbro:

– Det är otroligt roligt och hedrande att återigen få förtroendet från Stockholms stad att via ett ramavtal få leverera tjänster och produkter. Vi vinner dessa affärer på kvalité och nytänkande, inte minst inom energibesparing. Nu ska vi fortsätta levererar i toppklass och bygga en stark relation med våra beställare,.