Nyheter

Slättö expanderar i Finland genom nytt samarbete inom hotellsegmentet

Slättö fortsätter sin tillväxt i Finland och utökar sin portfölj inom hotellsegmentet. Investeringen görs i samarbete med den teknikdrivna, korttidsuthyrningsoperatören Bob W i en brun-till-grön upprustning på Kasarmikatu 40, centrala Helsingfors.

Projektet kommer att utnyttja teknik och hållbarhet för att skapa exceptionellt värde för gästerna genom hög kvalitet och design.

Den europeiska och nordiska hotellmarknaden visar stark utveckling efter pandemin, då resandet för arbete och nöje under kortare och längre perioder ökar. Norden är ett attraktivt resmål, men det råder brist på modernt boende av hög kvalitet. Detta, i kombination med potentialen att effektivisera hotellverksamheten genom teknik, ger värdeskapande möjligheter. Genom att anskaffa och skala upp de mest attraktiva investeringarna siktar Slättö på att skapa högkvalitativa hotellportföljer i storstäder och regionala marknader i Norden.

I linje med Slättös tematiska investeringsstrategi bedömer teamet marknadsförhållanden över fastighetssegmenten och agerar utifrån de mest intressanta teman. Ett tema där Slättö ser starka värdeskapande möjligheter är hotell och co-living med hög designstandard och teknikdriven verksamhet.

– Det finns en betydande värdeskapande potential inom hotellfastigheter på den nuvarande marknaden för investerare med expertis. Slättö siktar på att fortsätta investera inom detta segment och vi är mycket glada över vårt samarbete med Bob W, säger Erik Möller, hotellchef på Slättö .

– Vi är glada över att tillsammans med Slättö utveckla denna fastighet i Helsingfors. Genom att sammanfläta områdets historiska charm med design, kvalitet och teknik skapar vi en unik upplevelse för nästa generations resenärer, kommenterar Emilia Malmi, Bob W VD. Norra Europa.

Slättös starka meritlista som fastighetsinvesterare och Bob W:s framgångar inom innovativ och teknikdriven gästfrihet skapar en kraftfull kombination i Norden.

– Detta projekt kommer att innebära renovering av en byggnad från 1980-talet i centrala Helsingfors, vilket ger ett mervärde till det centrala affärsdistriktet – ett fantastiskt steg i vår tillväxt i Finland, säger Ilkka Salminen, landschef Finland, Slättö. Vi ser fram emot ett framgångsrikt projekt med Bob W, en innovativ och snabbt växande aktör i detta segment, för att föryngra en äldre fastighet för modern tid.

Slättös investering i fastigheten i Helsingfors ska rustas upp till en Bob W-plats certifierad enligt miljöprogrammet LEED. Fastigheten kommer att erbjuda 55 rum och sviter och kommer att använda teknik för att ge gästerna en högkvalitativ boendeupplevelse med äktheten och funktionaliteten hos ett verkligt hem.

Renoveringsarbetet har påbörjats och fastigheten beräknas öppna för allmänheten under 2024.

Om Slättö

Slättö är en partnerägd förvaltare av alternativa investeringsfonder med fokus på investeringar i nordiska fastigheter. Fonderna förvaltar tillsammans tillgångar på 1,6 miljarder euro. Sedan starten 2013 har företaget samlat in åtta fonder och genomfört mer än 200 investeringar med ett totalt transaktionsvärde på +3 miljarder EUR. www.slato.se.

Om Bob W

Bob W är en teknikdriven operatör för korttidsuthyrning som har byggt upp ett rykte om att höja gästfrihetsupplevelsen genom att erbjuda ett smartare alternativ till vanliga hotell och konventionella korttidsuthyrningar. Hållbart drivna designledda lägenheter erbjuder den konsekventa kvaliteten på ett hotell tillsammans med den nyttiga och värddrivna upplevelsen av en korttidsuthyrning.

Med stöd av Europas främsta riskkapitalister, familjekontor och entreprenörer bygger Bob W tekniken för att ge varje gäst en lokal, kontaktlös femstjärnig upplevelse i stor skala. Idag driver teknikföretaget 32 ​​lägenhetshotell i nio europeiska länder, med snabb expansion över hela kontinenten. Bob W.