Nyheter

Carlos Banda blir chef för Järfällahus nya avdelning

Järfällahus förstärker sin förvaltningsorganisation med en ny avdelning för yttre skötsel och lokalvård samt utökar sin bemanning. I samband med det har Carlos Banda rekryterats som chef till den nya avdelningen som ska byggas upp. Denna rekrytering markerar en strategisk satsning på att förbättra utemiljön i bostadsområdena och stärka bolagets engagemang som en ansvarstagande hyresvärd.

Carlos Banda, som senast var verksam som Key Account Manager på Kompan Sverige AB, tar med sig erfarenhet från både näringslivet och fotbollsvärlden till sin nya roll. Han har inte bara jobbat länge som tränare och coach inom elitfotbollen, utan har även agerat som studioexpert vid fotbollssändningar. Hans breda kompetens och erfarenhet av ledarskap förväntas spelar en betydande roll i uppbyggnaden av den nya avdelningen.

Den nya avdelningen kommer att omfatta tre centrala områden: Utemiljö, miljövärdar och lokalvård. Genom ökade insatser för att hålla bostadsområden rena och snygga vill Järfällahus öka både trygghet och trivsel för hyresgästerna.

– Att förbättra utemiljön i våra bostadsområden är ett prioriterat trygghetsarbete för oss, samtidigt som vi vill stärka vår roll som en socialt ansvarstagande hyresvärd. Jag är stolt och glad över att välkomna Carlos till Järfällahus. Han har den kompetens och engagemang som kommer förstärka vårt arbete med att bygga upp en hållbar och långsiktig verksamhet, säger Jennie Sahlsten, vd på Järfällahus.

Gradvis och med ett bostadsområdet i taget ska den nya avdelningen byggas upp, där Termovägen i Lilla Ulvsättra blir första området ut. Denna långsiktiga satsning inkluderar även att i första hand bemanna avdelningen med nuvarande hyresgäster som idag står långt ifrån på arbetsmarknaden, i linje med bolagets ambition att skapa en stark lokal förankring och ansvarskänsla.

– Jag ser fram emot att vara med på den här spännande resan som Järfällahus startat. Jag känner mig supertaggad att ta mig an den nya rollen. Det är för mig oerhört intressant att vi bland annat kommer att rekrytera personal från våra boende i de olika områden, dvs att man arbetar och tar ansvar för området man bor i, säger Carlos Banda.

Carlos Banda tillträdde sin nya roll som avdelningschef för yttre skötsel och lokalvård i mitten av augusti. Han kommer även att ingå i Järfällahus ledningsgrupp.