Nyheter

Pythagoras, mjukvarubolaget inom fastighetssystem, växlar upp i ett vd-byte

Pythagoras specialiserar sig på att utveckla och tillhandahålla en heltäckande SaaS-lösning inom fastighetsförvaltning. Företaget är inne i en kraftig expansionsfas och stärker nu upp ytterligare med en ny vd.

Den 21 augusti tillträder Mattias Arnelund som vd för Pythagoras. Han har en bakgrund med flera ledande positioner inom såväl finansbranschen som IT-branschen där han verkat de senaste 13 åren. Mattias kommer närmast från en roll som CEO för InRule AB (tidigare Barium AB).

– Jag ser en stor potential i Pythagoras och ser fram emot att få leda bolagets tillväxt och internationalisering de närmaste åren, säger Mattias Arnelund, tillträdande vd på Pythagoras.

Monterro, Nordens ledande investerare i B2B mjukvarubolag, är huvudägare i Pythagoras sedan 2022. Monterro har stor erfarenhet av att växa bolag internationellt och ser en stor potential i Pythagoras fortsatta expansion.

Mattias har gjort en imponerande resa i sina tidigare uppdrag och vi har stor tilltro till att han kan leda Pythagoras till nästa nivå, säger styrelseordförande Gustav Largercrantz, vd på Monterro.

I och med vd-bytet lämnar Peter Andersson, medgrundare av Pythagoras och vd de senaste 9 åren, bolaget:

– Jag är enormt stolt över vår resa på Pythagoras, från det lilla källarbolaget, till ett bolag som har potentialen att skala upp ordentligt. För nästa del av resan lämnar jag med varm hand över till Mattias, som jag är säker på kan leda bolaget i nästa tillväxtfas.

Om Pythagoras

Pythagoras specialiserar sig på att utveckla och tillhandahålla en heltäckande SaaS-lösning inom fastighetsförvaltning. Tack vare en helintegrerad, visuell ritningslösning är systemet lätt och intuitivt att använda. Lösningen hjälper kunderna att rationalisera och effektivisera driftsprocesser, vilket resulterar i kostnadseffektivisering och visualisering av klimatpåverkan inom fastighetssektorn. Pythagoras har en stark kundbas inom flera sektorer såsom kommuner, universitet och högskolor, stora industriaktörer, FM- tjänsteleverantörer och regioner. 

Pythagoras.se

Om Monterro

Monterro är den ledande investeraren inom B2B mjukvara i Norden, med målet att göra nordiska mjukvarubolag till marknadsledare. Med operativ erfarenhet från att framgångsrikt ha utvecklat och drivit mjukvarubolag som Pointsec, Episerver, Orc Software, och Lime, arbetar Monterro aktivt med sina portföljbolag för att få dem att växa. En betydande del av fondernas kapital, 25 procent, kommer från Monterros grundare och anställda. Bolaget bildades 2012 och har kontor i Stockholm, Oslo, Munchen och Hanoi. 

Monterro.com

Foto: ElasticComputeFarm