Nyheter

Combify arrangerar ”Shaping Cities” – beslutfattare och innovatörer samlas för framtidens stadsbyggen

Bygg- och fastighetsbranschen är världens största bransch och utgör omkring 10-15 procent av världens BNP, trots detta går digitaliseringen långsamt vilket innebär inneffektiva processer, försenade projekt och ökande kostnader.

Proptechbolaget Combify samlar därför fastighetsbranschens nytänkare – både beslutsfattare, utvecklare och techbolag på ett och samma ställe i deras unika event Shaping Cities. – I en globaliserad värld riskerar företag och branscher som inte anpassar sig att hindra sin utveckling.

– Bygg- och fastighetsbranschen har en central roll för Sveriges ekonomi, och en trög digitalisering kan hämma Sveriges ekonomiska framsteg och internationella konkurrenskraft, menar Rim Alexandra Halfya, medgrundare av proptechbolaget Combify.

Digitaliseringen spelar en viktig roll när det kommer till att skapa en hållbar framtid. För att åstadkomma en hållbar bransch krävs nya innovationer och lösningar som möjliggör för branschen att arbeta på ett mer effektivt sätt. Istället för att arbeta splittrat och enskilt måste branschen föra öppna dialoger och samtala med varandra. Digitaliseringen motverkar ineffektivitet, där långa processer kräver mer resurser och ökar risken för projekt som försenas eller skjuts upp.

Förseningarna medför årliga kostnader på flera miljarder kronor för Sverige, som exempelvis motorvägsprojektet förbifart Stockholm som nu förväntas öppna för trafik år 2030, men som redan drabbats av en prisökning på tre miljarder kronor som skattebetalarna får stå för. Innovationen i Sverige är hög och det finns idag över 190 proptechbolag men trots detta leder avsaknaden av diskussion mellan beslutsfattare till en långsam digitalisering.

– Alla beslut som fattas idag inom bygg- och fastighetsutveckling kommer påverka hela samhället och framtida generationer. Information och beslut fattas separat i olika silos inom branschen, utan att tillsammans diskutera hur innovation kan ta dem framåt. Vi på Combify vill hjälpa till att lösa problemet och anordnar därför Shaping Cities, ett helt unikt event där beslutsfattare, utvecklare och tech för första gången får chansen att mötas i en transparent dialog, fortsätter Rim Alexandra.

Eventet Shaping Cities äger rum den 6:e oktober på Space Arena i Stockholm.

Shaping Cities är platsen där teknologi möter fastighet, innovatörer möter beslutsfattare och varje interaktion har potential att forma Sverige för en bättre och mer hållbar framtid. Eventet är en unik möjlighet skräddarsydd för att ta del av utmaningarna i branschen. Kraften i digitaliseringen måste användas för att hitta nya lösningar.

Boilerplate Combify hjälper fastighetsutvecklare, fastighetsinvesterare, etablerare och andra företag att hitta nya affärsmöjligheter. Genom att samla all information om en fastighet i en plattform som är enkel att använda sparar användare tid och kan ta beslut grundade på en större mängd data.

Combify grundades 2017 och har med investerare som bland annat Bonnier Capital och BackingMinds vuxit snabbt de senaste åren. Combify är även utsedd till det kungliga priset Årets Nybyggare 2022.

Mer information om eventet och registreringen finns:

här.