Nyheter

Konkurrensverket granskar Solör Bioenergi Falköping

Efter anmälan av Fastighetsägarna GFR och Falköpings Hyresbostäder har konkurrensverket inlett granskning av Solörs Bioenergis prishöjning 2023. Det är ett viktigt steg för att säkerställa rättvis konkurrens och konsumenternas intressen på fjärrvärmemarknaden.

Tidigare i sommar valde Fastighetsägarna GFR och Falköpings Hyresbostäder AB att anmälan Solör Bioenergi till Konkurrensverket. Anlednignen var företagets prisökning av fjärrvärme i Falköping under 2023. Vi vill genom detta steg skydda konsumenternas intresse och upprätthålla en sund konkurrensmiljö på fjärrvärmemarknaden.

Konkurrensverket har nu inlett en utredning av ärendet, där Solör Bioenergi Falköping fått möjligheten att förklara sina åtgärder och motivera den genomförda prisändringen. Fastighetsägarna GFR och Falköping Hyresbostäder AB kommer att bemöta Solörs argument i ett framtida yttrande. Vi kommer att fortsätta agera som förespråkare för öppenhet, transparens och rättvisa på marknaden för fjärrvärme.

– Vi välkomnar Konkurrensverkets beslut att ta upp ärendet för utredning. Vår målsättning har alltid varit att säkerställa rättvisa och rimliga priser för våra hyresgäster och fastighetsägare. Vi ser nu fram emot att noga granska Solör Bioenergi Falköpings svar på anmälan och fortsätta vår strävan efter en balanserad och konkurrenskraftig marknad, säger Alma Ohlin, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna Skaraborg.

Fastighetsägarna GFR och Falköpings Hyresbostäder AB fortsätter att samarbeta nära med Konkurrensverket för att säkerställa en öppen och transparent process i denna viktiga utredning.