Nyheter

Layer Group förvärvar Allerby Måleri

Layer Group tar ytterligare ett kliv i Göteborgsregionen genom förvärvet av Allerby Måleri, ett företag känt för god kvalitet och erfaren personal. Med Allerby Måleri och Layer Group-ägda Högsbogruppen, bestående av fyra måleriföretag i Göteborg, kan vi dra nytta av en ökad närvaro i ett intressant tillväxtområde.

-Vi välkomnar Allerby Måleri, ett välskött och välrenommerat företag som kommer passa väl in i vår grupp. Vi har redan sett prov på deras goda samarbete med Effektiv Måleri, Rusch & Son och KP Måleri, samtliga en del av Layer Group-ägda Högsbogruppen, och ser fram emot ytterligare samarbetsfördelar i en växande storstadsregion som Göteborg. Jag känner ett stort förtroende för hela deras starka team med Viktor Allerby, vd, och Thomas Lachonius, operativ chef, i spetsen. De adderar kompetens och ledarskap till vår koncern, säger John Strand, vd och koncernchef, Layer Group.

Allerby Måleri matchar på många sätt koncernens befintliga verksamhet som består utav drivna entreprenörer, lokala ledare och där hållbarhet är prioriterat. Deras starka kundrelationer är ett fundament i företaget och underhålls av kompetenta medarbetare som tar stort ansvar i den dagliga driften. Allerby Måleri delar Layer Groups ambition att vilja nå nästa nivå vad gäller kvalitet och service och kommer nu kunna dra nytta av gruppens stöd och samlade kompetens. Layer Group är en decentraliserad koncern där varje företag arbetar vidare under sitt befintliga varumärke. Detta innebär att Allerby Måleri har ett fortsatt stort egenansvar men genom att tillhöra ett större sammanhang kan de tillgodose sig en styrka som möjliggör högre tillväxt och bättre lönsamhet.

– Vi ser mycket fram emot att Allerby Måleri AB nu tar ytterligare ett steg i sin utveckling och blir en del av Layer Group. Att fortsätta leverera byggnadsmåleri på högsta nivå och att vara del i en stark koncern med de bästa företagen innebär ytterligare trygghet och långsiktighet för bolaget, våra medarbetare och kunder, säger Viktor Allerby och Thomas Lachonius.

På bilden: Thomas Lachonius, operativ chef, och Viktor Allerby, vd, Allerby Måleri