Nyheter

SmartCraft ASA förvärvar Coredination – Får en ledande position i Norden som leverantör av mjukvara till byggindustrin

SmartCraft ASA har förvärvat Coredination AB, en svensk SaaS-lösning för byggföretag, och utökar därmed värdeerbjudandet till nya kundgrupper inom byggbranschen, något som möjliggör en ökad korsförsäljning och merförsäljning till befintliga kunder.

– Vi har en beprövad historia av framgångsrika förvärv, där vi expanderar produkterbjudandet och accelererar både intäkts- och marginalutvecklingen i de förvärvade företagen. Detta är vårt tionde bolt-on-förvärv och vi är övertygade om att Coredination-teamet och deras lösning kommer att vara ett bra komplement till gruppen. De har en modern Software-as-a-Service (SaaS)-applikation för byggföretag, som täcker personalstyrka, maskinuthyrning och hantering av objekt och fordon. Detta är ett mycket rent komplement till vår befintliga mjukvaruportfölj, säger Gustav Line, CEO för SmartCraft.

Coredination redovisade 10 miljoner kronor i intäkter 2022. Hittills i juni 2023 uppnådde bolaget 18 procent organisk tillväxt i intäkter med en EBITDA-marginal i cash på 12 procent. Mer än 90 procent av intäkterna är återkommande och företaget har en låg churn på 6 procent de senaste 12 månaderna. Det Stockholmsbaserade företaget har mer än 200 kontrakterade kunder och fler än 3000 användare.

– Coredination är ett typexempel på de slags företag vi vill förvärva. De har ett litet, men dedikerat team på 10 personer som under de senaste tio åren har byggt en modern specialiserad SaaS-lösning som tillgodoser specifika behov hos byggföretag. Teamet har ett fantastiskt SaaS-tänk och de flesta arbetar med mjukvaruutveckling, säger Gustav Line.

– Vi är glada över att bli en del av SmartCraft Group. Vi har under de senaste åren byggt upp företaget och den svenska marknadspositionen sten för sten och vi är nu redo för acceleration både i Sverige och andra marknader. Vi tror att SmartCraft, med sin solida position och attraktiva kultur, kommer ge de bästa förutsättningarna för att ta Coredination till nästa nivå” säger Folke Lundblad, VD på Coredination.