Nyheter

The Instant Group förvärvar yta.se

The Instant Group, världens största globala plattform för flexibla arbetsplatser, har förvärvat yta.se för att ingå i The Instant Groups portfölj av globala marknadsplatser. Förvärvet bygger på The Instant Groups position som världens största datadrivna plattform för flexibla arbetsplatser som täcker 168 länder och över 5500 städer globalt.

Sverige är en av Europas snabbast växande marknader för coworking, kontorshotell och andra flexibla arbetsplatser med en efterfrågan som växt 98% år över år, och där coworking under 2022 stod för 3.5% av det totala kontorsutbudet i Stockholm.

Yta.se grundades av Viktor Söderström och Tim Andersson 2014 och är idag ledande förmedlare av flexibla arbetsplatser i Sverige, med över 250 miljoner SEK genererat i årliga hyresintäkter för operatörerna och över 500 företag förmedlade till coworking.

yta.se driver en publik marknadsplats med över 8000 kontorsrum på coworking och kontorshotell, vilket gör det till den mest omfattande jämförelsetjänsten i Sverige som nu ska expandera till övriga Norden.

Tim Rodber, VD The Instant Group:

– Vi har identifierat Norden som en viktig och snabbt växande marknad för flexibla arbetsplatser. Viktor, Tim och teamet på yta.se har verkligen imponerat på oss med deras förmåga att kapitalisera på den tillväxten samt deras ambitiösa tillväxtplaner.

Tillsammans ska vi expandera The Instant Groups globala avtryck samtidigt som vi hjälper yta.se vidareutveckla sin plattform, där Sverige kommer att agera som språngbräda till övriga Norden. Vårt gemensamma mål är att utöka andelen yta som är tillgänglig för coworking och andra produkter inom flexibla kontor.

Viktor Söderström, medgrundare och VD yta.se:

– Som marknadsledande i Sverige på flexibla kontor ser vi fram emot att fortsätta vår resa med att utveckla yta.se och vårt varumärke som en del av Instant Groups portfölj. Att arbeta tillsammans med ledningen på Instant Group kommer möjliggöra att vi kan accelerera vår expansion och utöka vårt befintliga utbud och tjänster till kunder och partners.

Under det kommande året kommer yta.se fortsätta sin expansion genom att lansera sin tjänst i resten av Norden.

Om The Instant Group

The Instant Group har omdefinierat arbetsplatser sedan 1999 och har över 500 experter som arbetar globalt i fler än 168 länder. Instants digitala plattformar utgör världens största digitala marknadsplats för flexibla arbetsplatser och listar mötesrum, virtuella kontor, flexibla kontorsutrymmen och medlemskap på coworking. Det globala teamet rådger företag gällande kontorslösningar på kontorshotell och coworking samt fullt anpassade kontorslösningar samt erbjuder konsulttjänster för portfölj- och fastighetsstrategier. Instants tillvägagångssätt möjliggör flexibilitet, hybridarbetslösningar och förbättrad operativ förmåga för över 250 000 företag varje år. Bland kunderna finns Prudential, Booking.com, Shell, Jaguar Land Rover och GSK. Instant har kontor i London, Paris, New York, Hong Kong, Singapore och Sydney. I Nord- och Sydamerika har Instant närvaro i: Atlanta, Buenos Aires, Charlotte, Chicago, Dallas, Durham, NC, Jacksonville, Kansas City, MO, Los Angeles, Miami, Philadelphia, Salt Lake City, San Francisco, Santiago och Quito.

www.theinstantgroup.com

Om yta.se

Yta.se är Sveriges ledande marknadsplats för att jämföra och hyra coworking och kontorshotell. Yta.se tillhandahåller en helhetslösning för företag som letar efter deras nästa flexibla arbetsplats, samtidigt som de förser operatörerna med leads, rådgivning, relevant marknadsdata och insikter. Yta.se egenutvecklade realtidsuppdaterade marknadsplats med över 8000 kontor ger digitaliserade planlösningar, unika foton, prissättning och mer för över 90% av Sveriges utbud av coworking. Yta.se möjliggör för hyresgäster att enkelt kunna söka bland- och jämföra det tillgängliga utbudet vilket är en tjänst ingen annan marknadsplats idag tillåter. Yta.se har också skapat occu.io, ett inventory management system som förenklar för coworking operatörer att hantera lediga kontor och optimera intäkterna av tillgängliga ytor.

www.yta.se

Foto: Firmbee