Nyheter

SBAB: ”EU-krav ger kraftigt höjda kostnader för bostäder!”

”Det är märkligt tyst i Sverige om EU:s nya förslag om energisnålare ­bostäder, trots att det kan bli dyrt i både flerbostadshus och villor. För att detta inte ska bli en orimlig belastning för enskilda kommer staten att behöva hjälpa till med finansieringen. Annars blir det svårt att få medborgarna med sig.”

Det skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB i en debattartikel i Dagens Nyheter:

”Den 14 oktober 2020 lade EU-kommissionen fram en strategi med målet att öka takten i renoveringen av bostäder. Ett syfte är att öka standarden för boende som i dag har en låg sådan. Ett annat är att minska energianvändningen och ­bruket av fossila bränslen för uppvärmning av bostäder.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dn.se/debatt/eu-krav-ger-kraftigt-hojda-kostnader-for-bostader/