Nyheter

CapMan Real Estate donerar överskott av hotellinventarier till Hjälp Ukraina Göteborg

CapMan Real Estate har gått med på att donera överskottshotellinventarier från Solna Kasernen 1 till behövande ukrainare genom den ideella integrations- och fredsföreningen Help Ukraine Göteborg (HUG). Hotell- och kontorsfastigheten Solna Kasernen 1 förvärvades av CapMan Nordic Real Estate III Fund i november 2022 och töms just nu inför en renovering. Fastigheten har ett stort lager av sängar, filtar, kuddar mm från 200 hotellrum som inte behövs av hotellet efter ombyggnaden och som fonden gärna skänker till behövande.

Den första inventeringen skedde förra helgen då HUG hämtade över 400 bäddar från fastighetens lokaler. HUG transporterar nu sängarna till Ukraina med hjälp av sin partnergivare, Volvo Defence. Sängarna kommer att användas i Cherson och Boryspil.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med HUG om detta initiativ och uppskattar deras arbete som gör att överskottslager från vår tillgång kan återanvändas där det behövs som mest, säger Magnus Berglund, Partner på CapMan Real Estate.

– Jag vill tacka CapMan Real Estate för deras omtänksamma omtanke och generositet. Denna donation kommer att betyda mycket för familjer i Ukraina. Tack för att du står axel vid axel i vårt stöd till Ukraina, säger Katja Blagodyr, grundare och uppdragschef på HUG.

Hjälp Ukraina Göteborg (HUG) är en ideell integrations- och fredsförening som drivs av ukrainare i Sverige och i det ockuperade Ukraina med visionen om en rättvis och hållbar värld i fred, där människor på flykt kan bli aktiva och integrerade samhällsaktörer. HUG syftar till ett samhälle präglat av fred, global rättvisa och mänsklighet, utöver konstruerade, nationella, kulturella, sociala och ekonomiska gränser. HUG är en icke-politisk humanitär förening.

CapMan Real Estate förvaltar cirka 4,5 miljarder euro i fastighetstillgångar och fastighetsteamet består av över 65 fastighetsspecialister i Helsingfors, Stockholm, Köpenhamn, Oslo och London.

Foto: David Peterson