Nyheter

Mestergruppen förvärvar BOLIST Ljungaverk

Från och med den 1 juli går Mestergruppen in som ny ägare av BOLIST Ljungaverk, när nuvarande ägare nu beslutat att sälja verksamheten. För BOLIST är köpet en viktig del i kedjans tillväxtstrategi och det finns stora tillväxtplaner för anläggningen. Ida och Kalle Gisselman, ägare till Ljungaverk, fortsätter att driva butiken tills vidare men framåt söker nu BOLIST efter nästa duktiga och drivna lokalentreprenör som vill utveckla bolaget vidare.

2015 förvärvade Kalle och Ida Gisselman byggbutiken i Ljungaverk, som är beläget i Ånge kommun. 2020 flyttade verksamheten till nuvarande moderna, rymliga och kundvänliga lokaler och idag erbjuder man ett stort och brett sortiment där allting finns samlat under ett och samma tak.

– Affären tillsammans med Mestergruppen känns helt perfekt för oss. Fokus för oss och BOLIST är alltid den lokala orten och kunderna. Vi kommer att vara kvar tills vidare så att man i lugn och ro får möjlighet att hitta rätt person att driva butiken vidare. Våra kunder kan känna en trygghet i att verksamheten fortsätta fungera som den gör nu, säger Ida och Kalle Gisselman.

Ånge kommun och regionen i sin helhet har under de senaste åren haft en bra tillväxt, både genom nya företag och en ökning av lokalinvånare. Tidigare har paret Gisselman förvärvat Järn- och byggvaruhuset i Ånge som ett led i deras tillväxtstrategi och nu påbörjas nästa steg i dialog med Mestergruppen.

– Vi tror på detta som nästa steg för att butiken ska kunna fortsätta växa. Det finns många synergier genom de två anläggningarna och vi får nu även ett större upptagningsområde. BOLIST är Sveriges närmaste byggvaruhus och den känslan för oss är viktigt. Tillsammans med vår duktiga och kompetenta personal ska vi fortsätta att ge samma höga service till våra kunder, säger Ida och Kalle.

Förvärvet av BOLIST Ljungaverk är Mestergruppens första förvärv inom BOLIST-kedjan, övriga butiker inom kedjan ägs helt och hållet av den lokala handlaren.

– Vår ambition är inte att driva verksamheter själva utan vi tror på det lokala entreprenörskapet. Ida och Kalle har gjort en fantastisk resa med anläggningen och därför söker vi nu efter nästa duktiga lokala entreprenör som vill utveckla bolaget vidare och samäga BOLIST Ljungaverk tillsammans med oss, säger Magnus Hemmingberg, BOLIST Ljungaverk.

BOLIST har en unik affärsmodell som bygger på att anläggningarna drivs av lokalt förankrade entreprenörer som med sitt nätverk och kunskapen om den lokala kundens behov skapar stora fördelar.

– Vi värnar om det lokala, och vi har en unik modell med driva entreprenörer som tillsammans med en stark kedja i ryggen kan möjliggöra en utveckling i områden som man som enskild handlare inte mäktar med. Denna modell är en viktig del i att vi varit så framgångsrika de sista åren, säger Magnus Hemmingberg.