Nyheter

Mångsidiga professionella borrhammare från Bosch – utökar portföljen i Professional 18V System

Med borrhammarna Bosch GBH 18V-24 C Professional och GBH 18V-28 C/CF Professional utökar Bosch sitt Professional 18V System-utbud för professionella användare.

Verktygen erbjuder olika funktioner och borrdiametrar: Den optimala borrdiametern för GBH 18V-24 C Professional ligger mellan 8 och 14 mm, med 24 mm som maximal diameter.

För GBH 18V-28 C/CF Professional ligger det optimala intervallet mellan 8 och 18 mm, med en maximal diameter på 28 mm. Användarna kan också välja mellan modeller med fast chuck (C) eller snabbväxlingschuck (CF). Den nya L-formen gör dessa modeller mer kompakta än tidigare D-formade verktyg.

Med en optimerad drivlina och borstlös motor tar dessa modeller också effektivitet till nästa nivå. Bosch GBH 18V-24 C Professional har utvecklats för att erbjuda ett optimalt förhållande mellan slagkraftsenergi och körtid. Den är särskilt användbar för att borra hål för medelstora ankare, till exempel fästen för vägg- eller fasadelement.

Med sin kraftfulla anslagsenergi på 3,3 J överträffar GBH 18V-28 C/CF Professional jämförbara 18Vmodeller och till och med sin egen 36V- föregångare. Den är också lämplig för större borrdiametrar, till exempel för installation av diskbänkar inom VVS- och sanitetsbranschen. Professional 18V System täcker alla viktiga 18V-tillämpningar och fungerar även med andra märken än Bosch, med ytterligare partners i AmpShare-batterialliansen med flera märken.

Många märken. Många verktyg.

Ett batterisystem: Alla verktyg – från kompakta borrmaskiner till geringssågar med upp till 2 000 W likvärdig effekt med sladd – kan köras på samma 18V-litiumjonbatteri och laddare, vilket sparar tid, utrymme och pengar för hantverkare.

Optimal kontroll och användarskydd Hur länge kan jag arbeta med den nuvarande batteriladdningen? Är mitt verktyg i gott skick? Handlare kan kontrollera verktyget och batteristatusen när som helst genom att kontrollera användargränssnittet, en interaktiv kontrollpanel, direkt på verktyget. Kontrollpanelen kan också användas för att ställa in olika lägen för enklare och effektivare arbete.

Bosch GBH 18V-24 C Professional erbjuder lägena ”Auto” och ”Favorit”. Läget ”Auto” är för maximal effekt under jobb som att borra betong, medan läget ”Favorit” gör det möjligt för användare att anpassa verktygets borrprestanda via Bosch Toolbox-appen, som låter dem para ihop verktyget med sin smartphone. Den nödvändiga Bluetooth-modulen är redan installerad i verktyget, vilket gör att anslutningsfunktionerna är precis vid användarens fingertoppar.

Bosch GBH 18V-28 C/CF Professional erbjuder dessutom läget ”Soft”, som minskar varvtalet och slagkraften vid arbete med känsliga material som kakel och murverk; anslutningsmodulen för Bluetooth-styrning via appen finns som tillval. En ytterligare fördel med dessa verktyg är att de ger ett högt användarskydd tack vare Vibration Control och KickBack Control.

Om borrhammaren plötsligt och oförutsägbart roterar runt borraxeln – vilket kan hända om den till exempel fastnar i armerad betong – stänger den inbyggda sensorn av motorn på en bråkdel av en sekund. Den här funktionen förhindrar oväntad kickback och kan minska risken för skador. För att minimera damm under arbetet kan användarna använda den sladdlösa dammsugaren Bosch GDE 18V-16 Professional tillsammans med sina verktyg. Dammsugaren drivs av verktygets batteri.

Den slås automatiskt på under borrning och stängs automatiskt av två sekunder efter att hammarens avtryckarknapp släppts. I det här fallet är den maximala borrdiametern 16 mm, med ett maximalt djup på 100 mm. Bosch GBH 18V-24 C Professional och Bosch GBH 18V-28 C/CF Professional finns tillgängliga nu.