Nyheter

Ny 230V uppkopplad brandvarnare från Schneider Electric

Schneider Electric stärker säkerhetssortimentet för bostäder ytterligare med ännu en uppkopplad Wiser™ brandvarnare. Brandvarnaren drivs primärt av en 230V-anslutning, men har även ett integrerat batteri som har upp till tio års batteritid, kraftfull 80dB sirensignal och med en seriell detektering skapar brandvarnaren en hög skyddsnivå i hemmet.

Den nylanserade brandvarnaren drivs med 230V matning och integrerat batteri som ger en pålitlig batteritid på cirka tio år. Det säkerställer en högre grad av redundans och skydd vid eventuella strömavbrott. Förra året lanserades en uppkopplad Wiser brandvarnare som är enbart batteridriven i sortimentet – båda brandvarnarna kan kopplas ihop med andra funktioner i smarta hem-systemet Wiser via appen Wiser by SE.

– Den nya brandvarnaren med 230V matning utgör ett viktigt steg i utvecklingen att skapa en ännu tryggare boendemiljö. Vi är stolta över att kunna erbjuda en brandvarnare som kombinerar säkerhet, enkelhet och uppkoppling i en och samma enhet, säger Jens Strinsjö, Produktchef för Wiser på Schneider Electric i Sverige.

Om brandvarnaren kopplas upp till Wiser by SE-appen kommer bostadsägarens telefon eller surfplatta larma genom push-notiser och en tjutande siren i appen utöver att den inbyggda sirenen på 80dB larmar. Wiser-användare kommer även kunna skapa automationer som att exempelvis den uppkopplade belysningen i huset tänds vid rökutveckling. Dessutom är den uppdaterade brandvarnaren enkel att konfigurera utan Wiser-kopplingen, vilket möjliggör en seriell detektering med flera brandvarnare installerade som skapar en högre skyddsnivå i bostaden.

– Tack vare vår nylanserade uppkopplade Wiser brandvarnare kan vi nu erbjuda en ökad trygghet och säkerhet i våra kunders hem. Vid en eventuell brand kan användaren ställa in att den uppkopplade belysningen automatiskt tänds i exempelvis sovrum som en extra säkerhet, olika scenarier i hemmet kan automatiseras beroende på vilka uppkopplade produkter som finns. Brandvarnaren kan även aktivera IP-kameror för inspelning av händelseförloppet och verifiera att det brinner vid en rökdetektion, avslutar Jens Strinsjö.

Den nya Wiser-brandvarnaren med 230V matning installeras av behörig elektriker. För att koppla upp den till Wiser by SE-appen krävs en Wiser gateway. Produkten har artikelnummer CCT599501 och e-nummer 6303209 – läs mer här. Brandvarnaren kan även användas utan gateway och då fungerar och kan inte larma via appen eller ingå i automationer i Wiser-systemet.