Nyheter

Carrier utökar AquaEdge 19DV Chiller Line – Löser tillämpningar med högre kapacitet

Carrier meddelar att de har utökat sitt prisbelönta AquaEdge® 19DV vattenkylda centrifugalkylare kapacitetsområde i Europa. Med en kapacitet på nu upp till 3850 kW kan AquaEdge 19DV tillgodose kundernas krav för tillämpningar med högre kapacitet, såsom kommersiella höghus och byggnader för blandad användning, stora tillverkningsfabriker och sjukvårdsinrättningar.

AquaEdge 19DV är den ultimata innovationen inom kylteknik och använder ett köldmedium med en ultralåg global uppvärmningspotential på ~1. Carrier är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), global ledare inom intelligenta klimat- och energilösningar.

– AquaEdge 19DV är byggd på arvet från Willis Carriers banbrytande uppfinning av centrifugalkylaren, som nyligen firade sitt 100-årsjubileum, säger Tom Franaszek, direktör för global produktledning, vattenkylda kylare, Carrier Commercial HVAC. 19DV:s unika EquiDrive tvåstegs back-to-back-kompressordesign förbättrar effektiviteten och driftsräckvidden, vilket fortsätter Carriers tekniska ledarskap inom design av centrifugalkylare.

AquaEdge 19DV designades för att minimera miljöpåverkan samtidigt som den ger branschledande effektivitet. Det ger också fri kylning, en strategi för att utnyttja naturliga lufttemperaturer, vilket kan resultera i meningsfulla energikostnader besparingar per år samtidigt som underhållskostnader och mekaniskt rumsutrymme minskar. Den effektiva designen stödjer Carriers 2030 ESG-mål att minska sina kunders koldioxidavtryck med mer än 1 gigaton.

Ytterligare funktioner inkluderar en frekvensomriktare (VFD) som skyddar kylaggregatet mot avvikelser i strömkvaliteten som levereras till ett system. Dessutom stöds varje 19DV av Carriers BluEdge™-tjänsteplattform, som ger handlingskraftig analys och instrumentpaneler i realtid. Carrier Service trendar, förutsäger och analyserar prestanda automatiskt, vilket möjliggör ett strategiskt tillvägagångssätt för förebyggande underhåll och ger ett intuitivt sätt att övervaka anläggningens energiförbrukning.

Den innovativa AquaEdge 19DV lanserades i Asien 2016 innan den introducerades i andra regioner och fick ett rykte om pålitlighet och effektivitet. Kylaggregatet har samlat på sig mer än fem internationella utmärkelser, inklusive guld i de USA-baserade utmärkelserna för årets rådgivande ingenjörsprodukt, kategorin Boilers & Chillers och RAC Cooling Industry Award för årets luftkonditioneringsprodukt i System/Standalone kategori i London.

För att lära dig mer om Carrier AquaEdge 19DV vattenkyld centrifugalkylare, besök:

https://www.carrier.com/commercial/en/eu/products/air-conditioning/water-cooled-chillers/19dv/index.html.