Nyheter

Uppnå drömhemmet genom att välja kvalitetssäkra trägolv!

Trägolv är ett utmärkt val för att förhöja känslan i ett hem. Det ger en lyxig och elegant känsla. Det finns många olika typer av trägolv som kan passa till alla stilar, från modern till traditionell. Trägolv har fördelen av att hålla längre än andra golvmaterial och erbjuder god isolering, vilket gör dem idealiska för bostadsområden med extrem temperaturvariation.

Ett vackert trägolv kommer på ett eller annat sätt att ge ditt hem den perfekta finishen!

Fördelarna med parkettgolv

Parkettgolv är ett av de mest populära golvvalen för både hem och kontor. Det är inte bara snyggt utan även lätt att rengöra. Parkettgolv har en naturlig skönhet som passar in i de flesta miljöer och det finns många olika stilar att välja mellan, bland andra fiskbensparkett som är det mest populära valet. Parkett är ett mycket hållbart material som håller sig i gott skick under många år. Parkettgolv har en naturlig värme som gör det bekvämt att gå på, vilket gör det till ett bra val för barnfamiljer. Det är också ljudisolerande, så du behöver inte oroa dig för buller från andra rum. Parkettgolv kommer ofta med en finish som skyddar mot spill och smuts, vilket gör det lättare att rengöra. Det finns möjlighet att slipa parkettgolvet om det blir skadat så att du alltid kan hålla ditt golv som nytt.

Allt fler väljer plankgolv – olika utseenden och egenskaper

Plankgolv är ett populärt val för många hem och kontor. Det finns olika typer av plankgolv som erbjuder olika utseenden och egenskaper. Träplank är ett av de mest populära valen förutom parkett eftersom det ger en varm och inbjudande atmosfär till rummet. Det finns olika typer av plankgolv såsom björk, ek, ask och gran. Varje typ har sina egna unika egenskaper som gör att det passar bäst i vissa miljöer. Ett björkplankgolv kan exempelvis ge en ljusare ton till rummet medan plank av ek ger en mörkare ton. Även gran ger en dämpande mysig rödaktig ton med många charmiga kvistar. Vinyl- och laminatplankgolv är ofta billigare än träplankgolv men har inte samma livslängd. Träslag som teak, mahogny och merbau är alla bra val när det gäller högfuktiga miljöer. Om du planerar att installera trägolv i ett torrt rum, kan du välja något slags ljust träslag som furu, bok eller ask. Det finns också olika typer av finish som kan användas för att skydda ditt trägolv från repor och skador. Olja- och lackfinish är vanliga alternativ som ger extra skydd mot slitage och repor. Ta reda på alla egenskaper innan du bestämmer dig för att installera plankgolvet i ditt hem eller kontor.