Nyheter

IWG öppnar nytt i Spånga

Spånga HQ, Sveriges första HQ, är en imponerande 1 412 kvadratmeter stor IWG-arbetsplats komplett med privata kontor, mötesrum och gemensamma arbets- samt kreativa utrymmen. Det nya kontoret är en del av strävan att erbjuda förstklassiga faciliteter på en mängd olika platser när hybridarbete blir en verklighet för fler arbetstagare.

Öppningen följer ett partnerskapsavtal med byggnadsägaren, ADR Fastigheter, som har investerat i IWG-plattformen för att skapa ett flexibelt arbetsutrymme i sin byggnad. Kontoret är en viktig milstolpe i IWG:s plan att addera 1 000 nya kontor globalt under det kommande året

IWG, världens största leverantör av hybridarbetslösningar med varumärken såsom Spaces och Regus, öppnar ett toppmodernt flexibelt arbetsutrymme i Spånga, till följd av att efterfrågan på hybridarbete snabbt ökar. Det nya Spånga HQ, Sveriges första HQ, kommer att inkludera faciliteter som privata kontor, mötesrum, gemensamma arbets- samt kreativa utrymmen och väntas öppna under sommaren 2023.

Beläget i Spånga, är det nya kontoret en del av IWG:s strävan att möta den kraftigt stigande efterfrågan på förstklassiga flexibla arbetsutrymmen i Storstockholmsområdet. Spånga är ett av Stockholms snabbast växande områden och efterfrågan på arbetsutrymmen i området har ökat starkt.

Den fyra våningar höga byggnaden kommer att erbjuda arbetsutrymmen för både etablerade företag och startup inom en rad olika industrier, medan IWG:s tjänst ”Designa ditt eget kontor” tillåter företag skräddarsy sina kontorsutrymmen efter sina behov.

Öppningen av Spånga HQ sker i samarbete med byggnadsägarna ADR Fastigheter, som valde IWG:s flexibla arbetsplatsplattform och har ingått ett förvaltningsavtal med IWG-varumärket Regus. ADR Fastigheter har fattat beslutet att investera i IWG-plattformen för att maximera avkastningen på fastighetsutrymmen genom kapitalisering av den snabbt ökade efterfrågan på hybridarbete. Med en årlig investering på cirka £50 miljoner (ca 647 miljoner SEK) i sin teknikplattform, ger IWG sina partners tillgång till företagets fulla expertis samt design- och inredningsstöd samt försäljnings- och marknadsföringskapacitet.

Mark Dixon, VD och grundare av IWG:

– Vi etablerar ett starkare och mycket nödvändigt fotfäste i Stockholmsregionen med den senaste öppningen. Som en viktig affärshub är Spånga en fantastisk plats för oss att öka våra expansionsplaner. Behovet av högkvalitativa och flexibla arbetsutrymmen fortsätter att stiga när hybridarbete blir det nya normala. Vi är väldigt glada över att i partnerskap med ADR Fastigheter arbeta för att utveckla IWG HQ-varumärket under ett förvaltningsavtal som kommer att lägga till ett banbrytande arbetsutrymme i deras byggnad.

– Vår öppning i Spånga kommer vid en tidpunkt när allt fler företag upptäcker att flexibelt arbete ökar anställdas lycka och tillfredsställelse, samtidigt som det hjälper miljön. Vår arbetsplatsmodell har också visat sig öka produktiviteten och möjliggör för företag att skala upp eller ner till betydligt lägre kostnader.

Ulas Seydan, ADR Fastigheter:

– För ADR Fastigheter var ett partnerskap med IWG en möjlighet vi har letat efter. Att samarbeta med en etablerad global ledare med ett oöverträffat nätverk av internationella arbetsplatser var en möjlighet för bra för att missa. Vi ser fram emot att vara en del av utvecklingen och stödja lokala företag i Spånga och hjälpa Storstockholmsområdet att blomstra både lokalt och internationellt.

IWG är världens ledande leverantör av flexibla arbetsutrymmen – med 3 500 platser i över 120 länder där medlemmar har tillgång till alla platser och företagstjänster via IWG-appen. Oöverträffad efterfrågan från företag av alla storlekar och arbetstagare som söker hybridarbetslösningar innebär att IWG kommer att introducera ytterligare 1 000 nya kontor internationellt under det kommande året. Hybridarbete erbjuder företag en betydligt lägre kostnadsbas med en genomsnittlig besparing på ca. 113 000 SEK ($11 000) per anställd[i].

IWG:s multi-varumärkes expansionsstrategi är utformad för att tilltala alla typer av företag och entreprenörer. IWG skapar personligt, ekonomiskt och strategiskt värde för företag av alla storlekar, från några av de mest spännande företagen och välkända organisationerna globalt, till individer och nästa generations branschledare. Alla nyttjar kraften i flexibelt arbete för att öka sin produktivitet, effektivitet, smidighet och marknadsnärhet.

Foto: Kevin Phillips