Nyheter

Golventreprenad Gruppen förvärvar Bergslagens Golvservice

Golventreprenad Gruppen har förvärvat aktierna i Bergslagens Golvservice AB och välkomnar därmed bolaget tillkoncernen. Förvärvet av aktierna i Bergslagens Golvservice skapar ytterligare geografisk täckning för koncernen och bolagets marknad angränsar till våra befintliga enheter i Karlstad, Örebro och Västerås. Tidigare ägare, Håkan Jansson, behåller sin nuvarande position i bolaget och har även framöver ett betydande indirekt ägande i företaget. Bergslagens Golvservices årliga omsättning uppgår till cirka 45 Mkr och bolaget har drygt 30 medarbetare.

Bergslagens Golvservice AB grundades 1991 och verksamheten utgår från Ludvika i Dalarnas Län. Bolaget är en heltäckande leverantör av golv- och plattsättningsentreprenader och bolagets geografiska marknad är i huvudsak Bergslagen, där Ludvika, Smedjebacken, Fagersta och Borlänge utgör centrala orter för bolagets verksamhet. Bergslagens Golvservice har en väldiversifierad projektportfölj och har varit framgångsrika i arbetet med större ramavtal samt försäkrings- och skadehantering. Avtal om förvärv av aktierna träffades den 26 maj 2023 och aktierna tillträddes samma dag.

– Det känns inspirerande och kul att få ansluta oss till Golventreprenad Gruppen. Tillsammans med övriga entreprenörer i koncernen delar vi en lång och bred erfarenhet från golventreprenadbranschen. Vi känner flertalet personer i koncernen sedan tidigare och Bergslagens Golvservice ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans med våra nya kollegor. Samtidigt som jag kommer att behålla min roll som VD i bolaget, skapar affären en långsiktig trygghet för våra medarbetare och kunder. Tillsammans med närliggande bolag i koncernen skapas förutsättningar för samverkan och att ytterligare stärka vårt erbjudande till kund, säger Håkan Jansson, tidigare ägare till Bergslagens Golvservice AB.

I Golventreprenad Gruppen ingår nu 24 marknadsledande företag som finns representerade på 27 orter och har en samlad årsomsättning på cirka 1,5 miljarder kronor samt en personalstyrka på cirka 800 personer. Golventreprenad Gruppen är störst i Sverige och ett av Europas ledande entreprenadföretag i golv- och plattsättningsbranschen. Genom engagemang, kompetens och ansvar bedrivs entreprenader på ett hållbart vis till en bred och professionell kundkrets med högt ställda krav i bygg- och fastighetssektorn.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera och därmed tillträda vårt femte förvärv för året. Bergslagens Golvservice är ett välskött bolag som vi känner sedan länge och vi ser fram emot att få utveckla bolaget tillsammans med Håkan och hans kompetenta medarbetare. Bolaget passar helt in i vår strategi och blir ett viktigt tillskott till vår geografiska täckning i Sverige. Golventreprenad Gruppen har fortsatt en uttalad strategi att fortsätta växa genom förvärv, med rätt bolag och med rätt personer, avslutar Hans Förster, VD Golventreprenad Gruppen.