Nyheter

Johan Ekegren, S-Studenter: ”Sluta hälla bensin över en brinnande bostadskris”

”Politiken har i decennier gynnat bostadsägare på bekostnad av hyresgäster. Nu accelererar regeringen i riktning mot en avvecklad hyresrätt.”

Det skriver Johan Ekegren, bostadspolitisk talesperson för S-studenter i en debattartikel i Dagens ETC:

”Hej Andreas Carlson!

Det var kul att äntligen få se dig på presskonferensen du höll häromveckan. Tyvärr lämnade du oroväckande besked om framtidens bostadspolitik.”

”Du sa att de flesta drömmer om att äga sitt boende vilket jag i sig inte ifrågasätter. Det jag ifrågasätter är den politik som sedan 90-talet kraftigt subventionerat det ägda boendet och skapat en riggad bostadsmarknad där hyresrätten har blivit förpassad till andra klassens boendeform.”

”Forskning visar att statliga interventioner på bostadsmarknaden historiskt inte favoriserat den ena eller andra boendeformen. På detta sätt har människor haft friheten att välja om de vill äga eller hyra sitt boende. Grunden för denna neutralitet mellan bostadsmarknadens upplåtelseformer är att bostadsförsörjningen är en del av den generella välfärdsstaten. Staten har ett uttalat ansvar att tillgodose goda bostäder i livets alla skeenden.”

Läs hela debattartikeln här:

www.etc.se