Nyheter

Användarna tar ut riktningen för framtidens Bidcon

Elecosoft utvecklar ledande programvaror för bygg-, anläggnings- och installationsbranschen. Svenska bolaget med huvudkontor mitt i byggboomens Skellefteå startar nu ett externt produktråd som ger användarna ännu större inflytande gällande vidareutvecklingen av nyckelprodukten Bidcon.

Elecosoft utvecklar programvaror för kalkylering, projektplanering, CAD, konstruktion och dimensionering. Företaget, som är en del av koncernen Eleco plc, har sitt svenska huvudkontor i Skellefteå. Där är de väl positionerade för den byggboom som just nu pågår i norra Sverige. För att vidareutveckla sin nyckelprodukt för kalkylering i byggprojekt startar Elecosoft ett externt produktråd i Sverige. Produktrådet består av en mix av kunder, utvecklare och säljare. En samtalspunkt som snabbt dyker upp är hur molnbaserat arbete kan påverka hur vi kalkylerar projekt i framtiden.

– Det är viktigt att ha tillgång till kalkylen i molnet, och vi ser att man kommer att vilja fortsätta arbeta med kalkylen i produktionsskedet. Därför vill vi utveckla den webbaserade delen av vår programvara Bidcon tillsammans med riktiga användare och se till att molnfunktionerna görs på ett sätt som passar dem. Idag kan du visa och dela kalkyler med varandra i Bidcon Connect, nu arbetar vi med nästa steg, berättar Therese Malm, global produktchef för Bidcon.

Elecosoft genomför vanligtvis två stora uppdateringar av sina programvaror varje år. Dessa uppdateringar kan innehålla förbättringar av vissa funktioner eller helt och hållet nya lösningar. Enligt Elecosofts nya säljchef Peder Lundberg är strategisk produktutveckling vägen framåt. Lundberg har en historia på Elecosoft men har i många år upplevt programvarorna från kundsidan, då i sin tidigare roll som VD på norrländska totalentreprenören Nordkust.

– Vi jobbar strategiskt med vår produktutveckling och är ständigt lyhörda mot marknaden. Våra användare har alltid varit engagerade och lämnat bra feedback, men genom det externa produktrådet skapar vi ännu en kontaktyta där vi kan samverka, fånga upp och omvandla användarnas behov till nya funktioner och förbättringar av produkten. För oss räcker det inte att bara kunna programvaran vi utvecklar, vi ser också till att det är branschen som sätter riktningen, berättar han.

Foto: RAEng_Publications