Nyheter

Eco Logs kranspetsstyrning för skotare är här

Eco Logs kranspetsstyrning för skotare är här Nu introduceras Eco Log Tip Control, ETC, på Eco Logs skotarmodeller 574F, 584F och 594F. Eco Logs kranspetsstyrning har utvecklats tillsammans med Epsilon där fokus har legat på att utveckla ett robust, driftsäkert och servicevänligt förarstöd som dessutom är intelligent och därför anpassar och utvecklar sig allt eftersom det används.

Emil Forsblom, Utvecklingschef på Eco Log, är övertygad om att kranspetsstyrningen kommer att välkomnas av kunderna och vara en stor tillgång i deras dagliga arbete.

– Det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda kunderna kranspetsstyrning på våra skotarmodeller. På så vis kan vi underlätta och göra deras arbetsdag enklare och bekvämare samtidigt som vi ger dem förutsättningar för ett mer effektivt och produktivt arbete, säger Emil Forsblom.

Styrkorna hos ETC är flera, där Eco Log har fokuserat på att optimera givarnas funktion och placering i kranen för att se till att systemets funktion blir så bra som möjligt för användaren och säkerställa en mjuk och mer exakt kranrörelse och positionering. Som förare kan du dessutom enkelt välja själv om du vill använda kranspetsstyrningen eller om du vill köra kranen manuellt med dina vanliga inställningar.

– Det är en stor fördel som gör att du som förare alltid kan vara flexibel och anpassa arbetet utifrån olika förutsättningar. Dessutom riskerar du aldrig någon onödig stilleståndstid, till exempel om systemet för kranspetsstyrning behöver service. Då kan du köra på som vanligt i manuellt läge tills serviceteknikern är på plats, förklarar Emil Forsblom.

Kranalternativ och maskinmodeller Eco Logs kranspetsstyrning finns tillgänglig för följande kranalternativ och skotarmodeller: – 574F – Epsilon S110F 10,3m – 584F – Epsilon S110F 10,3m och Epsilon X120F 10,5m – 594F – Epsilon X120F 10,5m och Epsilon X140F 10,5m