Nyheter

Niam förvärvar Helsfyr Panorama

Niam har ingått ett avtal om att förvärva Helsfyr Panorama, ett höghus kontorshus beläget i Helsfyr-området, som ligger i den östra utkanten av Oslos centrum. Helsfyr Panorama ligger vid ett etablerat kontorsnav, lättillgängligt med kollektivtrafik som tunnelbana och buss, båda ligger bara några minuter bort.

Morten Roland, landschef för Niam Norge:

– Vi är mycket glada över att förvärva Helsfyr Panorama. Fastigheten har attraktiva kontorskvaliteter tack vare sin höghuskonstruktion. Byggnaden har en BREEAM In-Use ”Very Good”-certifiering, och vi ser fram emot att vidareutveckla fastigheten och förbättra miljöprofilen i linje med Niams hållbarhetsambitioner Detta förvärv representerar en utmärkt möjlighet för Niam att stärka vår närvaro på Oslos fastighetsmarknad samtidigt som vi tillför värde till våra investerare och bidrar till den ekonomiska utvecklingen av området.

Henrik Gerdin, fondförvaltare på Niam:

– Vi söker förvärva byggnader som erbjuder goda pendlingsmöjligheter, i attraktiva mikrolägen i de större nordiska städerna. Vårt fokus ligger på fastigheter där tillgångarnas grunder överensstämmer med den långsiktiga efterfrågan från hyresgäster. Därför är jag glad att kunna meddela Niams senaste värvning.

Helsfyr Panorama har ägts av ett lokalt familjekontor, Bryn Eiendom AS, sedan 2015. Stängning är överenskommen att ske den 30 juni 2023.