Nyheter

Netatmo lanserar ny energilösning – Smart AC Controller

I över tio år har Netatmo erbjudit smarta lösningar för att värma eller kyla hemmet. Nu utökar den franska smarta hem-experten sitt sortiment med Netatmo Smart AC Controller. Den är ergonomiskt utformad, enkel att installera och gör det möjligt för användare att när som helst ta kontroll över en luftkonditionering eller luft-luftvärmepump för att kunna styra över hemmets energiförbrukning och komfort.

Tack vare en unik kopplingsanordning är Netatmo Smart AC Controller kompatibel med alla luftkonditioneringsapparater och luft-luftvärmepumpar som är utrustade med en infraröd fjärrkontroll med inställningar som syns på skärmen.

Den omnidirektionella infraröda tekniken gör att du kan placera Smart AC Controller var som helst i rummet och ansluta den på några minuter utan att behöva göra några ändringar i din installation.

Ändra temperaturen när som helst, även på distans.

Smart AC Controller gör det möjligt att ställa in ett kyl- eller uppvärmningsschema på några minuter enligt användarens vanor. Användaren kan justera temperaturen och inställningarna från sin smartphone med hjälp av appen Home+Control. Om en familjemedlem återvänder tidigare än väntat kan luftkonditioneringen eller uppvärmningen startas på distans precis innan de kommer hem.

Smart AC Controller är även kompatibel med olika röstassistenter och anslutna ekosystem, till exempel Google Home, Alexa och Apple Home. Kontroll och inställningar kan också göras med rösten för ökad komfort.

Kylning eller uppvärmning utefter behov

Vill man ha det kallare på sommaren mellan kl. 14.00 och 16.00, men endast i vardagsrummet? Eller i sovrummen sent på kvällen? Optimal komfort på vintern när alla kommer hem från skolan eller jobbet? Det räcker med fem frågor för att Smart Controller ska kunna definiera ett personligt veckoschema som följer levnadsvanorna för alla i hushållet. Genom att programmera luftkonditioneringsapparaten eller värmepumpen efter tid på dygnet och familjens närvaro kan du minska din elräkning utan att ge avkall på komforten.

För att hantera energiförbrukningen ännu bättre har Netatmo Smart AC Controller också en integrerad ”Eco-Assist”-geolokaliseringsfunktion. Den stänger av apparaterna när användaren lämnar hemmet och sätter på dem igen när användaren återvänder.

Analys av inomhuskomfort

Tack vare temperatur- och luftfuktighetssensorerna övervakar och analyserar Smart AC Controller utvecklingen av inomhusklimatet. Denna information, som är tillgänglig i realtid och kan konsulteras när som helst, gör det möjligt att göra rätt anpassningar och förbättra komforten.