Nyheter

Bygr hämtar 30 miljoner kronor och byter namn till Bygr byter namn till Rubus

Samtidigt har bolaget lyckats hämta 30 miljoner kronor i nytt kapital. Därmed lyfter Rubus ambitionsnivån och har satt som mål att bli den ledande plattformen för kundresan inom bostadsutveckling i Norden. – Det är en enorm förtroendeförklaring från både befintliga ägare och nya investerare.

I en så pass ansträngd kapitalmarknad är det mycket glädjande att både ägare och kunder fortsätter att tro på oss och våra lösningar, säger grundare och VD på Rubus, Guy Montuelle. Rubus är ett norskt bolag grundat i Bergen 2019. Grundarna är de två bröderna Guy och Yuval Montuelle.

Affärsidén handlar om att revolutionera kundresan vid köp av nyproducerade bostäder. Genom den egenutvecklade plattformen förenklar Rubus bland annat administrationen runt tillvalsprocessen och möjliggör samverkan för alla involverade parter i ett bostadsprojekt, byggherre, totalentreprenör, underentreprenörer och leverantörer. För två år sedan utökades plattformen med en modul för eftermarknadshantering och drift- & underhållsdokumentation. Idag erbjuder Rubus även en modul för besiktningar och överlämning.

– Bakgrunden för namnbytet är att “Bygr” har fungerat mindre bra internationellt, och helt ärligt, inte så bra i Norge heller. Namnbytet och re-brandingen är därför en förberedelse för vår internationella satsning, säger Montuelle.

Rubus har lyckats hämta 30 miljoner kronor från både befintliga ägare och nya investerare. Samtliga av de befintliga nyckelinvesterarna är med i denna runda (bl.a Kistefos, Construct Venture och Borgenhaug Gruppen). Backe Entreprenør AS och Kruse-Smith AS har över en längre tid använt Rubus plattform i flera av sina projekt och Backe Digital går nu in som aktieägare.

– Det är självklart glädjande att aktörer som själva använder vår plattform blir aktieägare, det är en bekräftelse på att vi har den bästa lösningen på marknaden, säger Montuelle – Backe har testat olika lösningar genom åren och upplever att Rubus har en unik plattform som både är väldigt flexibel och som löser flera viktiga framtida behov. Vidare har vi också fått en god inblick i hur teamet fungerar och deras ambitioner. Det var därför naturligt för oss på Backe att kliva in på ägarsidan, säger Mårten Skällenäs, direktör för Backe Entreprenør AS.

Det nyligen inhämtade kapitalet kommer att användas för vidareutveckling av bolagets teknologi, utöka plattformen med nya produkter och funktioner samt att stärka positionen som den ledande plattformen för samverkan i bostadsprojekt i Norden. Trots en ansträngd bostadsmarknad, där försäljningen av nyproducerade bostäder nästa stannat av helt, har Rubus tredubblat sina intäkter från 2021 till 2022.

Tidigare i år valde Nordr att ingå ett omfattande samarbete med Rubus för hela sin portfölj i både Norge och Sverige.

– Vi är nöjda med utvecklingen i bolaget. Rubus har, genom att visa tillväxt i både omsättning och nya kunder, bevisat att de är den ledande aktören på marknaden. Vi upplever att Rubus är väl positionerat och att de har byggt en solid grund för att klara av att expandera till nya marknader, säger Jan Fossgård, VD för Construct Venture.

– Intresset för Rubus växer och får flera och fler inkommande förfrågningar från aktörer som vill digitalisera sin kundresa. Vi är inne i en fin utveckling och ser fram emot fortsättningen, säger Montuelle.

Om Rubus

Rubus är ett norskt proptechbolag grundat 2019 av Bröderna Guy och Yuval Montuelle. Rubus erbjuder en plattform för samverkan mellan olika aktörer involverade i bostadsprojekt. På plattformen administreras tillval, ändringar, överlämning, besiktningar, drift- och underhållsdokumentation samt felanmälan och hantering av garantiärenden. Lösningen knyter ihop hela kommunikationskedjan mellan projektutvecklare, totalentreprenörer, underentreprenörer, leverantörer och slutkund. På Rubus kundlistan finns bland annat Peab, Veidekke, AF Gruppen, Aros Bostad och Tornstaden. Bland de största ägarna finns det norska investmentbolaget Kistefos och Construct Venture, ett investmentbolag ägt 50/50 av OBOS och AF Gruppen.

Läs mer om Rubus på:

https://www.rubustech.io