Nyheter

GoToWork blir en del av Drees & Sommer

Den 2:a maj 2023 förvärvade det internationella bolaget Drees & Sommer 100% av GoToWorks aktier. Det blev startskottet för Drees & Sommer i Sverige och innebär nya möjligheter för GoToWork och den svenska kontors- & fastighetsbranschen. GoToWork har i över fem års tid haft ett nära och bra samarbete med Drees & Sommer, och det är nu ett naturligt steg för företagen att gå samman och växa tillsammans på den svenska marknaden.

GoToWork är sen starten år 2013 verksamma inom utveckling av arbetsplatser, kontor och arbetssätt samt brinner för att stärka förutsättningarna för ett gott och hållbart arbetsliv. GoToWork är en välkänd aktör i branschen och en ledande konsult inom fysiska och digitala arbetsplatser, hybridarbete samt inom förändrings- och kommunikationsledning. I sitt arbete stödjer GoToWork sina kunder i allt från strategisk rådgivning till implementering av hållbara lösningar. GoToWork är baserat i Stockholm, men är verksamma över hela Sverige.

Drees & Sommer är marknadsledare på den europeiska fastighetsmarknaden. Med över 5 000 experter utplacerade på 51 olika platser runt om i världen är Drees & Sommer den självklara innovativa partnern för rådgivning, planering, byggande och drift till inhemska och utländska företag, organisationer och myndigheter i en mängd olika branscher. Som ledande europeisk konsult-, planerings- och projektföretag har Drees & Sommer i 50 år stöttat privata och offentliga fastighetsprojekt och infrastrukturer – analogt så väl som digitalt. Sedan tidigare tillhandahåller Drees & Sommers sin breda serviceportfolio hos flera kunder i Sverige, men dock utan en lokal etablering.

Med premissen att alltid kombinera ekonomi, ekologi och funktionalitet skapar Drees & Sommer innovativa och hållbara tjänster. För GoToWork har hållbarhet alltid varit en viktig del av identiteten och med Drees & Sommers fokus på cirkulär ekonomi och hållbarhet i alla led är det ett viktigt fundament för utveckling av framtida projekt.

GoToWork – Part of Drees & Sommer

GoToWork byter nu namn till GoToWork – Part of Drees & Sommer och blir en del av Drees & Sommer. Karin Ståhl, grundare och tidigare vd på GoToWork blir Managing Director (MD) på Drees & Sommer i Sverige tillsammans med Torsten Esbjørn och Sebastian Lundholm Petersen, medan Christina Ljosåk, tidigare vice vd på GoToWork, tar över ansvaret som affärsområdeschef över GoToWork – Part of Drees & Sommer.

– Att förvärva GoToWork ligger helt i linje med Drees & Sommers mål att växa på den nordiska marknaden samt i linje med vår filosofi – att vara lokal och nära våra kunder, säger Torsten Esbjørn, MD Drees & Sommer.

Genom sammanslagningen kan GoToWork nu erbjuda internationella expertkunskaper med utökad bredd inom både rådgivning och implementation. Sammankopplingen gör det möjligt för GoToWork att integrera och utöka sina servicelinjer samt branschexpertis samtidigt som Drees & Sommer ökar sin närvaro i Norden och introduceras på den svenska marknaden.

– Att bli en del av ett internationellt företag som Drees & Sommer kommer att medföra en positiv inverkan på marknaden då vi nu kan erbjuda och tillhandahålla ett bredare utbud av önskade tjänster. De två företagen har redan haft ett gynnsamt och välmående samarbete i flera år. Nu ser jag fram emot att bryta ny mark till gagn för marknaden, våra kunder, anställda och nya kollegor, säger Karin Ståhl, grundare av GoToWork.