Nyheter

Debatt: ”Fler och billigare bostäder med mer EU!”

”De som tror att en liten marknad, eller en stängd marknad, leder till framgång har alltid haft fel hittills. Protektionism och nationalism har aldrig lett till utveckling, mest till elände. Vi vill göra marknaderna ännu öppnare, riva återstående hinder och göra det möjligt för fler att konkurrera om mer.”

Det skriver H-P Carlson (L), Ledamot av kommunstyrelsen, Storuman och Nicke Grahn (L), Ledamot av kommunstyrelsen, Dorotea i en debattartikel i Västerbottens-Kuriren:

”Om ett år går Sverige till val igen – det är val till EU-parlamentet 2024. Valet engagerar inte lika många väljare som när vi har riksdags- eller kommunalval. Det är synd; EU påverkar oss varje dag. För oss som bor i unionens utkant kan det kännas som om EU behandlar frågor som knappt berör oss. Så är det inte alls. EU är en viktig väg för oss att få det bättre – varje dag!”

”Sverige har idag en stor bostadsbrist. Inte överallt, men på många ställen. Till och med på orter i våra små kommuner är det så. Det saknas framförallt lägenheter i små storlekar till vettiga hyror. Orsakerna till att det ser ut så här finns det många teorier om, men de handlar nästan alltid om vad det kostar att bygga i Sverige.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.vk.se/2023-05-09/debatt-fler-och-billigare-bostader-med-mer-eu