Nyheter

Master Builders Solutions – ny ägare

Master Builders Solutions välkomnar Cinven som sin nya ägare efter avyttringen som var en del av de korrigerande förfaranden som avtalats av Sika för att förvärva MBCC Group. Samtidigt tillträder Boris Gorella på Master Builders Solutions med mer än 20 års erfarenhet av ledande befattningar och bland annat omfattande erfarenhet från kemisk industri och basindustri och dokumenterad erfarenhet som vd.

Boris Gorella, vd för Master Builders Solutions:

– Jag är väldigt glad över att börja på Master Builders Solutions – ett företag med teknologi i världsklass, beprövad innovationsförmåga, starka varumärken och engagerade medarbetare – vid en så viktig tid för verksamheten. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Master Builders Solutions ledning och Cinven-teamet och bidra till att verksamheten kan utnyttja sin fulla potential genom nya möjligheter och en långsiktig tillväxtstrategi. Under de nya ägarna blir Master Builders Solutions ett oberoende företag med byggkemikalier som kärnverksamhet. Eftersom jag har arbetat för Master Builders Solutions tidigare känns det här lite som att komma hem.” Pontus Pettersson, partner på Cinven: ”Cinven är glada att påbörja det här nya kapitlet med Master Builders Solutions som ett oberoende företag. Verksamheten samlar en mängd mycket attraktiva egenskaper, inklusive globalt ledarskap inom sektorn, stor potential för framtida tillväxt och innovation samt stark betoning på hållbarhet. Vi ser verkligen fram emot att stödja verksamheten på lång sikt och hjälpa den att utnyttja sin fulla potential genom en organisk och oorganisk tillväxtstrategi. Det ligger helt enkelt i vårt DNA.

Om Master Builders Solutions

Master Builders Solutions skapar teknik för byggindustrin som inspirerar människor att bygga bättre. Företaget är i 36 länder och driver 35 produktionsanläggningar med över 1 600 anställda. Man utvecklar, tillverkar och marknadsför kemiska tillsatser, cementtillsatser, tekniker för underjordskonstruktioner och byggsystem för att bemästra dagens och morgondagens utmaningar.

www.master-builders-solutions.com

och:

www.linkedin.com/company/master-builders-solutions-/.

Foto: Mohamed Hassan