Nyheter

Boxicon lanserar inbrottssäkra fastighetsboxar

Enligt en rapport från Brottsförebyggande Rådet ökar antalet inbrott i fastigheter varje år. Detta har lett till att fastighetsägare söker efter nya och innovativa sätt att öka säkerheten i sina fastigheter. Under 2022 hände dock något positivt, inbrotten minskade ner med 12% jämfört med året innan. Boxicons VD menar att man ändå inte ska glömma bort säkerheten.

– Fastighetsboxarna sitter på utsatta platser, och de rymmer ofta viktiga dokument och nycklar eller paket av värde. Ändå tar det idag sekunder att ta sig in i de flesta fastighetsboxarna på marknaden säger Olle Årman, VD på Boxicon

Det finns tre inbrottsklasser för fastighetsboxar, inbrottsklass 0, 1 och 2. För att klara högsta klass, ska fastighetsboxen centraldörr klara minst 2 minuters brytförsök, och enskilt postfack ska klara minst 1 minuts brytförsök. Boxicon klarar det med god marginal, och har som en av få boxar klarat av högsta inbrottsklass.

Med Lynx Generation 2 lanserar Boxicon en mycket säker postbox. När Rise, Sveriges tekniska forskningsinstitut, experter testare inbrottssäkerheten på boxen klarade de enskilda luckorna att motstå deras inbrottsförsök i hela två minuter.

Boxicon har löst det här med en sinnrikt konstruerad centraldörr kombinerat med väl tilltagen plåttjocklek på rätt ställen, och en specialtillverkad hakregel. Kvaliteten på materialet spelar också roll, och Boxicon har valt material av högre kvalitet än vi normalt ser i fastighetsboxar.

”Det är 1,3 procent av hushållen som uppger att de utsatts för bostadsinbrott under 2021. Under 2022 anmäldes omkring 10 975 bostadsinbrott – en minskning med 12 procent jämfört med året innan”

Foto:Kris