Nyheter

Assemblin säljer dotterbolag

Assemblin Ventilation avyttrar Totalplåt i Sverige AB , med 26 medarbetare och en årsomsättning motsvarande cirka 45 MSEK, till Areco.

Totalplåt driver två verkstäder i Malmö och Linköping som tillverkar rektangulära ventilationstrummor. Bland kunderna finns flera installationsbolag i södra och mellersta Sverige där Assemblin Ventilation är den största. Totalplåt har haft en positiv utveckling och har ett gott rykte på marknaden, men för att renodla sin verksamhet har Assemblin Ventilation beslutat att avyttra verkstäderna. Köpare är Areco, en av Nordens ledande byggplåtstillverkare.

– Totalplåt har en stabil verksamhet och har ett gott rykte på marknaden, men för att kunna fokusera fullt ut på installations- och serviceverksamheten har vi valt att avyttra våra verkstäder. Vi är mycket glada över att Totalplåt kan fortsätta sin resa tillsammans med Areco. Jag är övertygad om att detta blir en bra lösning som gynnar såväl Totalplåt, Totalplåts medarbetare och oss som kund, säger Håkan Ekvall, vd och affärsområdeschef för Assemblin Ventilation.

Foto: wal_172619