Nyheter

Boxicon säkrar flertalet större order av digitala postboxar

I slutet av 2022 kompletterade Boxicon sin innovativa digitala fastighetsbox med digitala namnskyltar. Med det nya konceptet har bolaget säkrat flera stora leveranser av digitala fastighetsboxar. Som tillväxten ser ut nu bör vi vara störst inom segmentet innan året är slut, säger Olle Årman, en av medgrundarna.

Plattformen tillåter enklare och smidigare integrationer, något som gett flera viktiga kunder. Efter att under våren 2023 blivit godkända som integratör till iLOQ så kunde bolaget bland annat teckna avtal om leverans till fyra av SBBs nya bostadsprojekt, omfattande totalt nästan 1000 digitala postfack.

Liksom Boxicons andra produkter är Lynx Digital helt tillverkad och monterad i Sverige. Även kretskort tillverkas i Sverige. Den lokala tillverkningen, tillsammans med teknisk innovation, gör att vi minskar miljöpåverkan med över 50 % och sänker prisbilden kraftigt. Vi kallar det steeltech.

Boxicon har på tre år vuxit från 0 till 24 miljoner med god lönsamhet. I samarbete med proptech-bolaget Loxess lanseras en rad nya produkter under 2023.

Foto: Mircea Ploscar