Nyheter

Svenskt måleriföretag går med i Håndverksgruppen

Håndverksgruppen inkluderar företaget Mats Winlund Måleri AB  i Söderhamn  i koncernen och stärker därmed sin position som en ledande leverantör av hantverkstjänster i Skandinavien. ​​​​​​​

– Vi fortsätter att växa i Sverige genom att inkludera ytterligare ett gediget måleriföretag i vår portfölj. Mats Winlund Måleri är ett välrenommerat företag och vi är stolta över  att de väljer att ansluta sig  till oss. Vi ser fram emot att växa tillsammans i Sverige, säger Johan Möller, landschef för Håndverksgruppen i Sverige.

Håndverksgruppen har nu  totalt  22 hantverksföretag i sin svenska portfölj, som tillsammans nu omsätter 1,5 miljarder norska kronor per år.

Mats Winlund Måleri är ett traditionellt måleri med huvudkontor i Söderhamn.  Företaget åtar sig  stora och små målningsuppdrag åt privatkunder  och företag och har ett nära samarbete med stora entreprenörer och husbyggare i hela regionen.

Företaget har 24 anställda och omsatte förra året cirka  22 miljoner kronor.

Mats Winlund Måleri grundades 1994 och har sedan starten drivits av Mats Winlund. Han ser fram emot en fortsatt spännande utveckling tillsammans med Håndverksgruppen.

– Det är osäkra tider  och det känns rätt att ta nästa steg och bli en del av något större.  Min son kommer att  ta över företaget på sikt och det känns tryggt att veta att han kommer att få tillgång till bra system och duktiga kollegor genom Håndverksgruppen.  Vi är stolta över att bli en del av Håndverksgruppen och jag ser fram emot att vidareutveckla vårt  företag tillsammans med dem. Vi kommer att använda vår gemensamma kompetens för att skapa värde för befintliga och nya kunder, säger Mats.

Miljöinitiativ

Håndverksgruppen fokuserar på hållbarhet i alla sina bolag och gentemot underleverantörer.  Mats Winlund berättar att miljö- och hållbarhetsarbetet var viktigt i samtalen med Håndverksgruppen.

– Vi lägger ner mycket arbete inom miljö och hållbarhet, men ser fram emot att få ytterligare stöd från Håndverksgruppen. När du driver företag helt ensam kan det vara svårt och utmanande att uppfylla alla krav inom detta område, säger Mats Winlund.