Nyheter

Ny VD ska lyfta solskydd till nästa nivå

Angélica Lickiewicz tar över som ny VD på Skånsk Fönstermiljö AB med uppgift att fortsätta företagets tillväxtresa. Skånsk Fönstermiljö, som tillhandahåller energibesparande solskydd, har vuxit stadigt de senaste åren tack vare sitt fokus på större byggprojekt som skolor, sjukhus, statliga byggnader och kontor.

Angélica Lickiewicz kliver in som VD efter ägaren Johan Bengtsson som istället kommer fortsätta jobba mer riktat med affärsutveckling inom bolaget.

Viktig i den resa vi redan gjort

– Angélica är ett naturligt val att ta över som VD då hennes helhetssyn, driv, struktur, medarbetarperspektiv och kreativitet har varit en viktig del i den resa vi gjort så här långt. Mitt fokus framöver kommer vara att finjustera affärsmodellen och ha ett öra mot kunden så vi kan bli ännu mer relevanta, säger ägare Johan Bengtsson.

Ett av Angélicas första mål är att fortsätta investera mer i företagets medarbetare – särskilt när det gäller utbildning och certifiering – och därigenom ytterligare framhäva solskyddets enorma betydelse i hållbart byggande.

Solskydden behövs

– Våra medarbetare är vår största tillgång. I en värld där energipriser går upp och fler fastighetsägare vill klimatcertifiera sina fastigheter så är solskydden en viktig nyckel. Vi har redan gjort ett gediget arbete med certifieringar, kvalitetsarbete och processer. Nu ser jag fram emot att tillsammans med våra medarbetare fortsätta positionera våra solskydd på en marknad där de verkligen behövs.

Intresset för solskydd har ökat kraftigt de senaste åren då fastighetsägare och arkitekter har börjat inse vilken komfort och stora energibesparingar som är möjliga med solskydd. Flera myndigheter rekommenderar också solskydd som en kostnadseffektiv och enkel energibesparande åtgärd för samhällsfunktioner på skolor, inom omsorg, sjukvård och äldreboende.

Om Skånsk Fönstermiljö

Skånsk Fönstermiljö har sitt kontor med utställning i Malmö. Företaget levererar både utvändiga och invändiga kvalitetssolskydd och har ca 15 anställda inklusive ett eget team av certifierade montörer. Bland referenserna finns en lång rad prestigefyllda solskyddsprojekt – Hovrätten i Malmö, Origohuset i i Hyllie, Kv. Triton, MAX IV, Massive Entertainment, MFFs restaurang Erics, Skissernas museum, Malmö konsthall, restaurangerna runt Lilla torg i Malmö, SVT, Hylliebadet. Men även ett femtiotal skolor, arkitektritade privata villor och många nybyggda kontor i Västra hamnen i Malmö de senaste tio åren.