Nyheter

Ny marknadsplats – möjliggör drömmen om att äga sitt boende

Nu har den nya marknadsplattformen Nya Boendet lanserats som är nischad för nyproducerade bostäder i alla boendeformer, samt befintliga hyresbostäder. Tiotusentals rikstäckande bostäder publiceras på nyaboendet.se via bostadsutvecklare och fastighetsägare där mäklarna som säljer dessa får ett attraktivt verktyg, som levererar kvalitativa intressenter att konvertera till köpare. Bolån blir en avgörande fråga för att göra köpet.

Nya Boendet är en samlingstjänst som presenterar vad marknaden erbjuder i form av bostäder som är allt från intningsklara till planerade för att matcha kundernas behov av att flytta, oavsett tid.

Marknadsplattformen är ett affärsgenererande verktyg som främst matchar slutkonsument med bostadsutvecklare där bolåneförmedlaren har en avgörande roll. För att underlätta hela köpprocessen har bolaget skapat samarbete med bolånetjänsten Ordna Bolån. Inte bara skapa intresse för varumärket som erbjuder bostäder, även lösning på nästa steg som krävs för att kunna köpa bostaden – bolån.

Ordna Bolån är en samarbetspartner till Nya Boendet som engagerar sig med kundens förutsättningar för att skapa möjligheter till rätt bolån för rätt bostad. Vid intresseanmälan för önskad bostad får kunden frågan om hjälp med bolån önskas.

– Vi matchar kunderna med en helhet som gör att de kan förverkliga sina bostadsdrömmar. Lättast är att skapa intresse för bostäderna vilket är vår expertis, men vi tar gärna ansvaret att täcka fler delar av kundresan för att realisera önskat flytt, säger Monika Pirslin, VD och grundare av Nya Boendet.

Att köpa en nyproducerad bostad skiljer sig stort från att köpa en befintlig bostad. Det är andra typer av avtal och underlag som köparen behöver förstå och förbinda sig till. Kunskapsnivån skiljer sig både hos köpare och banker. På Nya Boendet finns en Köpskola som presenterar vilka steg ett köp innebär och som också är något att förhålla sig till en jämförelse med vad respektive bostadsutvecklare kommunicerar inför en köp.

– Många banker har begränsat intresse att förstå vad köp av nyproducerade företag innebär och förenklar gärna affären till att vara ”riskfylld” och avstår därför att ge bolån. Vi har valt att samarbeta med Ordna Bolån för att de har ett genuint intresse att hjälpa kunderna till möjligheten att äga sitt eget boende. De har en mix av stora och små banker och jobbar på liknande sätt som vi gör, där vi presenterar en plattform för stora och små bostadsutvecklare och fastighetsägare med deras erbjudanden. Via vårt samarbete med Ordna Bolån ges möjligheter att uppfylla bostadsdrömmar, oavsett när i köpprocessen kunden önskar hjälp. Vi tillsammans skapar en helhetsupplevelse från att första tanken av flytt uppstår till att faktiskt kunna realisera den, säger Monika Pirslin.

Hemad Razavi, VD för Ordna Bolån:

– Det finns stor osäkerhet kring bolånemarknaden just nu. Behovet av att förstå och att vara trygg med sitt lånelöfte samt att få professionella råd har inte varit så här stort i många år. Traditionella banker har svårt att möta Ordna Bolån hjälper till just i den här processen och det är därför vi tycker att det är extra kul att erbjuda vår kompetens inom nyproduktion och vår smidiga bolånetjänst till Nya Boendets slutkunder.