Nyheter

Wavin anställer två nya säljchefer

För att stärka närvaron på den svenska marknaden har Wavin valt att rusta organisationen med två nya försäljningschefer i form av Mikael Gabrielsson och Magnus Haglund. Mikael Gabrielsson tar plats som säljchef för VA-sektorn, medan Magnus Haglund internrekryteras till rollen som säljchef för VVS.

Mikael Gabrielsson och Magnus Haglund är Wavins nya försäljningschefer. Mikael ansluter med 20 års ledarerfarenhet från olika branscher och Magnus har en lång karriär inom VVS-sektorn – bland annat som Key Account Manager hos Wavin.

Nu tar de ett gemensamt krafttag för att ta Wavin till nya höjder, genom att inta rollerna som försäljningschef för VA- respektive VVS-sektorn.

Starka idag – starkare imorgon

Som VA-säljchef kommer Mikael Gabrielsson att vara en viktig kugge i att stärka företagets marknadsposition samt vara ett stöd för personalen, där han både ska utveckla och coacha säljarna. Att arbeta med VA-frågor är en ny utmaning för Mikael Gabrielsson – men det skrämmer honom inte:

– Jag har jobbat i olika branscher och har över 20 års erfarenhet som ledare inom sälj och marknad. Jag har alltid tyckt att det är väldigt kul att ha en interaktiv kontakt med kunder och att få vara med och se goda samarbeten bära frukt. Det är något jag tar med mig till Wavin. Eftersom jag inte har arbetat inom VA-sektorn tidigare tror jag att jag kan erbjuda organisationen nya ögon för att skapa en stark motor i teamet och identifiera behoven som finns hos både kunder och säljare. Min bild är att det finns fina utmaningar här som jag ser fram emot att få vara med och tackla, säger Mikael Gabrielsson och fortsätter:

– Vatten är och kommer att vara en viktig faktor för vår överlevnad och vi som tillverkare måste hålla oss i framkant. Wavin har kommit en bra bit på vägen. Det är ett innovativt och framåtriktat företag med många nya tankar och idéer och vi har kompetensen som krävs. Vi är starka idag, men vi kan bli ännu starkare – och det är en spännande resa att hänga med på.

Utveckling blir en nyckelfaktor

Magnus Haglund har jobbat som Key Account Manager hos Wavin sedan mars 2022 och har lång erfarenhet inom branschen. När behovet av en säljchef för VVS-sektorn uppstod var det därför ett perfekt tillfälle att internrekrytera honom till rollen.

– Mitt mål är att öka vår närvaro på VVS-marknaden. Jag har varit i branschen länge, så jag känner våra kunder och grossister väl och vet också vilka styrkor och svagheter vi har som organisation. Därför kommer jag att arbeta för att skapa de bästa förutsättningarna för att vi ska kunna utvecklas och förbättras. Både som individer och som enhet, säger Magnus Haglund.

Han avslutar:

– Wavin har spännande produkter men jag ser utvecklingspotential i hur vi kommunicerar vårt erbjudande. Jag ser gärna att vi pratar mer om system och lösningar, eftersom Wavin har möjligheterna och förutsättningarna för att vara mer än bara en produkttillverkare. Det blir en spännande utmaning som kräver en hel del driv, vilket jag vill bidra med. Jag ser fram emot att få utveckla vår försäljning och ta det ett steg längre – tillsammans med ett fantastiskt team