Nyheter

SD: ”Galna EU-krav på renoveringar av byggnader”

”EU:s nya lagförslag om att tvinga fram renoveringar av byggnader i hela EU kommer att drabba svenska husägare hårt.”

Det skriver Jessica Stegrud och Johan Nissinen i en debattartikel på Samtiden: 

”Nu går EU ut med nästa tunga ingrepp i klimatets namn. Europas 240 miljoner byggnader står i kikaren, med målet att införa strikta och i många fall ekonomiskt förlamande energistandarder. Lagförslaget som går ut på att sänka energiförbrukningen i EU-ländernas fastighetsbestånd, kommer tvinga miljontals husägare och fastighetsägare i hela EU att renovera sina hem och byggnader.”

”Svenska hushåll kommer således snart få ytterligare ett utgiftsområde att oroa sig över. I detta fall helt onödiga renoveringar som ingen svensk har bett om. Och inte nog med det kommer även svenska skattepengar återigen slussas vidare till dysfunktionella stater i södra och östra Europa.”

”Sverigedemokraterna är starkt emot ett centralistisk EU-tvång av fastighetsrenoveringar eftersom vi i grunden anser att det inte är en av EU:s uppgifter. Obligatoriska massrenoveringar innebär inte bara en risk för dåliga renoveringar och ökade boendekostnader, utan är också ett ingrepp i äganderätten som vi inte kan acceptera från Bryssel.”

”Vi motsäger oss trenden att EU ingriper allt mer genom förbud och tvång, som indirekt kan innebära straff för enskilda husägare som inte har råd till sådana renoveringar.”

Läs hela debattartikeln här:

www.samtiden.nu